У јуну 2020. у Н. Пазару биле 104 сахране, у јуну 2019. – 60, у јулу ове године - 171, а у јулу прошле – 59

ОМЕРОВИЋ: ПРЕДОЧИЋЕМО ЈАВНОСТИ КОЛИКО ЈЕ УКОПАНО (ЗБОГ КОРОНЕ) У ЛИМЕНИМ КОВЧЕЗИМА

* Статистика новопазарске „Градске чистоће“ показује да је претходних година било просечно око 1,7, а у овом месецу готово шест сахрана дневно

_____________________________________________________________________

        ТОКОМ јуна и јула ове године Јавно комунално предузеће "Градска чистоћа" организовало је 275 сахрана (џеназа), што је готово три пута више него у истом периоду прошле године када је на градским гробљима укопано 109 житеља Новог Пазара, објавио је данас радио Сто плус.

        Према подацима тог јавног предузећа, у које је радио имао увид, током јуна ове године биле су 104 сахране, а прошле 60. Знатно већа разлика забележена је у овом месецу у којем је, закључно са данашњим даном, била 171 сахрана, док их је у 2019. било 59.

        Директор ЈКП "Градска чистоћа" Емин Омеровић казао је да се претходних година број сахрана на градским гробљима, којима газдује то предузеће, кретао од 529 колико је било 2016. године, до 569 прошле, а да су само до данас у Новом Пазару биле 504 сахране.

        "Ми не улазимо у то од чега су се ти људи преселили (преминули), али тренутно сређујемо податке о томе колико је њих у претходним месецима укопано у лименим ковчезима (због корона вируса). Те информације предочићемо јавности следеће недеље", поручио је Омеровић.

        Он је додао и да у овај број нису урачунате сахране на сеоским гробљима, која нису под ингеренцијом "Градске чистоће", а на којима се, према неким прорачунима сахрани од 15 до 20 одсто преминулих са територије Новог Пазара.

        Статистика тог јавног предузећа показује и да је претходних година у Новом Пазару било просечно око 1,7, а у овом месецу готово шест сахрана дневно.

        Највише сахрана је било 4. јула када је на градским гробљима укопано 14 преминулих особа.

        Председник Србије Александар Вучић пре неколико дана је изјавио "да је у Новом Пазару током јуна и јула било 16 одсто мање преминулих него у истом периоду прошле године".

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари