Вучић: Србија поштује интегритет БиХ, али – и интегритет Српске и увек ће бити уз њу

НАЈАВИО ДА ЋЕ ОН И МИНИСТАР ВУЛИН ПОДНИЈЕТИ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ САМИХ СЕБЕ

* „Желимо мир и поштовање Дејтонског споразума - Србија ће увек бити уз Републику Српску

* „Спреман сам себе да унизим на такав начин да одем на полиграф. Тада ће се видети да ли сам био у неком стану на Звездари, како се тврди или - да ли сам имао икакав контакт са тим лицима. Надам се да ће потом неки други смети да оду на детектор лажи како би одговарали на питања о њиховим лажима и пљачкању народа... Онда ће се све лажи распршити, јер зна народ ко је стао мафији за врат“

______________________________________________________

       СРБИЈА ће да ради све што може да се сачувају мир и стабилност, изјавио је Александар Вучић гостујући у Дневнику РТС-а.

       Говорећи о ситуацији у БиХ, председник Србије је поручио да се нада "да ћемо некада моћи да успоставимо братски однос са Бошњацима, али за то морате да имате идеју обе стране".

       - Није добро да имамо предлоге са стране, то на Балкану не успева. Ускоро ћемо имати обележавање "Олује, па ће комплетно руководство Републике Српске бити у Београду и разговараћемо. Желимо мир и поштовање Дејтонског споразума и Србија ће увек бити уз Републику Српску - нагласио је Вучић.

       “Морамо да чувамо мир у региону. Србија ће поштовати Дејтонски мировни споразум, интегритет БиХ, али и Републике Српске, коју ће подржати у сваком погледу” додао је председник Србије.

       Он  је такође навео да је „Отворени Балкан“  идеја мира, безбедности и стабилности, “идеја коју смо сами донели, која није наметнута, која говори да добро разумемо шта се дешава око нас, али и да нећемо да слушамо и служимо другима, да не будемо њихови покусни кунићи, да у сагласности са светским околностима радимо оно што је најбоље за наш народ.

       Вучић је, за РТС, казао да су врата „Отвореног Балкана“ отворена за све, али је додао „никога више не јуримо“.

       „Ко год жели - добродошао је. Како ће неко у Сарајеву или Подгорици за годину и по дана, када укинемо границе између нас, објаснити својим грађанима, а они буду чекали са камионом лубеница много сати, и те лубенице више нису лубенице после толиког чекања“; рекао је он.

       Вучић је нагласио да је то њихова одлука, и да је, ко жели, добродошао, а ко не жели ништа од тога.

       Најавио је да ће он и министар унутрашњих послова Александар Вулин поднијети кривичну пријаву против самих себе како би на тај начин одговорили на све лажи припадника мафијашког клана, али, како је рекао, и тајкунских политичара.

       Вучић је за РТС рекао да га је била срамота што одговара на лажи људи који кажу да нису никог убили, а који су рекли да иза свега стоји Кораћ (Филип), а други - да стоје он и Вулин.

        “Донели смо одлуку. Сутра ћемо, као и у случају Јовањица, поднети кривичну пријаву против нас. Наћићемо неког од наших колега то да уради, како би изнели све што су рекла та лица, али и тајкунски политичари”, објаснио је.

       Вучић је нагласио да су он и Вулин спремни да одговарају на сва питања.

       “Спреман сам себе да унизим на такав начин да одем на полиграф. Надам се да ће потом неки други смети да оду на детектор лажи како би одговарали на питања о њиховим лажима и пљачкању народа”, рекао је он.

       Вучић је казао да ће се видети да ли је био у неком стану на Звездари, како се тврди или - да ли је имао икакав контакт са тим лицима.

       „Онда ће се све лажи распршити, јер зна народ ко је стао мафији за врат, ко је тај који се супротставља мафији, а ко је мета, и ко је помињан, као и ко је главни кривац за потпуну пропаст мафије. Такође и коме је најважнији интерес грађана, а то је да немамо таква убиства и да мафије не буде”, казао је.

       Вучић је указао да је прошло седам месеци, односно да је осми започео, а да није било ниједног покушаја мафијашког убиства.

       „Покажите ми иједну другу земљу у којој је то исто случај. Многи нам соле памет о организованом криминалу, а у њиховим земљама убијају новинаре и борце против корупције. У Србији се то неће дешавати”, подвукао је он.

       Вучић је истакао да је оптужница нешто што показује људима да мафија никада не може да победи, и да убице не могу да буду на слободи, као и да злочин неће бити некажњени.

       (Танјуг)   

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари