СНП Избор је наш: Споразум у Вашингтону - геостратешка скретница

ДАНЕ ЧАНКОВИЋ: ПОТПИСАНО ЈЕ ТО И У ЕКОНОМСКОМ И У ПОЛИТИЧКОМ СМИСЛУ

* Србија тим споразумом истискује интересе оних земаља које Србију никад нису бомбардовале, а нису ни признале независност Косова и отвара врата управо онима (и њиховим корпорацијама) који су је бомбардовали, вршили агресију на њу и признали независност Косова

* Аутопут Београд-Приштина-Драч, као што сам рекао пре 12 година, може, да не дај Боже, да послужи за велику инвазију САД на ове просторе, а онда са њих да се крене и према Русији

* Просто је несхватљиво да Србија без противљења прихвати да у споразуму стоји да једна врло озбиљна држава попут Израела призна независност Косова, а да се у том истом споразуму Србија обавеже да амбасаду из Тел Авива пребаци у Јерусалим

_________________________________________________________________________

       СПОРАЗУМ у Вашингтону не само да је геостратешка скретница у економском смислу, него је то и у политичком.

       Тим споразумом, Србија истискује интересе оних земаља које Србију никад нису бомбардовале, а нису ни признале независност Косова и отвара врата управо онима који су је бомбардовали, вршили агресију на њу и признали независност Косова, a и њиховим компанијама којима је једини и искључиви интерес профит. 

       И управо она им, као на тацни, даје стратешке послове у сфери енергетике и телекомуникација. 

       Аутопут Београд-Приштина-Драч, као што сам рекао пре 12 година, може, да не дај Боже, да послужи за велику инвазију САД на ове просторе, а онда са њих да се крене и према Русији.

       Просто је несхватљиво да Србија без противљења прихвати да у споразуму стоји да једна врло озбиљна држава попут Израела призна независност Косова, а да се у том истом споразуму Србија обавеже да амбасаду из Тел Авива пребаци у Јерусалим.

       Србија би била прва европска држава која би то урадила и тим чином од до сада пријатељских држава и народа створила могућност да оне делују и непријатељски. 

Дане Чанковић

       Прихватање Хезболаха као терористичке организације негативно би се, такође, одразило на неке исламске државе попут Ирана, који је велика и озбиљна држава, a није признала независност Косова и показала добронамерност према Србији.

       САД и Израел су претходним споразумом са Емиратима покренули процес контроле једног дела исламског света коју хоће да прошире, а онда и њега да усмере против свих оних који су непослушни и не дозвољавају узурпацију својих природних ресурса и слободе. 

       Подршка која се нашла у споразуму када је питању стварање такозваног малог Шенгена може, заправо, бити и огромна опасност - уколико САД и њене мултинационалне корпорације буду контролисале политичке и економске процесе у том региону односно мини-Шенгену.

       У том случају, то би било најефектнији начин постизања - у правном смислу речи речено - протектората од стране САД над овим просторима, али не званично - у смислу двосмерног интереса. Јер би, у овом случају, само САД и њене мултинационалне корпорације бескрупулозно би остваривале своје политичке и економске интересе без икакве обавезе и одговорности да поштују слободу народа на овим просторима, њихове интересе и њихове жеље. 

       (Дане Чанковић, предсједник СНП Избор је наш, Бањалука)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари