Сарацин: Нећемо дозволити Републику Српску на Косову! Вучић: Неће бити независног Косова онако како планирате

„СРБИЈА НЕ УВОДИ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ ЈЕР СЕ БОРИ ЗА СВОЈУ ПОЛИТИКУ – ГДЕ ГОД МОЖЕ“

* Поводом иступа Мануела Сарацина још рекао: „Нисам знао да о томе одлучују Немци, али добро је да је Сарацин то јавно рекао, пошто су Немци већ одлучивали о неким плановима, добро је да нам је то јавно рекао

______________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је, на тражење новинара да коментарише изјаву специјалног изасланика Немачке за Западни Балкан Мануела Сарацина да неће дозволити Републику Српску на Косову, да о томе одлучују Срби и Албанци и поручио му да неће бити ни независног Косова онако како су планирали.

       - Нисам знао да то каже - да то неће дозволити, мислио сам да о томе одлучују Срби и Албанци. Нисам знао да о томе одлучују Немци, али добро је да је Сарацин то јавно рекао, пошто су Немци већ одлучивали о неким плановима, добро је да нам је то јавно рекао - рекао је Вучић.

       Каже да ће и он Сарацину нешто поручити, уз све поштовање које има према њему пошто га „изузетно цени у сваком смислу“.

       - Неће бити ни независног Косова онако како планирате. Ајде, сад лепо, схватио сам вашу поруку и надам се да сте ви разумели моју поруку - поручио је Вучић Сарацину.

       Србија не уводи санкције Русији, јер се бори за своју политику где год може, а наша политика је дефинисана закључком Савета за националну безбедност, изјавио је Вучић.

       Нова дешавања на геополитичкој сцени имаће тешке последице по Србију која ће бити под великим политичким притиском, потребно је да се руководство руководи здравим разумом и да у највећој кризи спасе своју земљу, рекао је Вучић у разговору са новинарима након свечане церемоније пуштања гасног интерконектора између Бугарске и Грчке.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари