Раковић: Република Српска може бити сигурна да ће уз њу бити остали Срби који су на ногама

УПОЗОРИО ДА СРБИ МОРАЈУ ПРАКТИКОВАТИ ЈЕВРЕЈСКИ МОДЕЛ ОДБРАНЕ

* „У овом моменту најбоље што проистиче из ових срамних Инцкових наметнутих одлука је то да су се Срби поново хомогенизовали. То је нешто што он изгледа није имао намеру да учини већ да утера страх у кости људима. Насупрот томе добио је потпуно другачију реакцију“

* „Израелски одбрамбени модел подразумева да се нација штити на тај начин што активно да реагује на нападе. Оно што је Израел за Јевреје, то је Република Српска за Србе - гаранција да неће више бити етничког чишћења и геноцида над нашим народом“

____________________________________________________

       ИСТОРИЧАР Александар Раковић истакао је важност закона усвојених у парламенту у Народној скупштини и поручио да Српска и српски народ могу бити сигурни да ће уз њих бити сви остали Срби.

       Народна скупштине Републике Српске данас је на посебној седници по хитном поступку усвојила Закон о допуни Кривичног законика Републике Српске и Закон о непримењивању одлуке високог представника.

       Раковић је рекао Срни да усвојени закони штите идентитет и интегритет Српске, те додао да се први пут помиње и појам независност Републике Српске.

       Он је навео и да усвајање ових закона отвара нека кључна питања, која је и министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач данас најавио, а то је како ће се у фактичком смислу и у реалном животу штити грађани Српске од евентуалних насртаја.

       Раковић је рекао да је то у овом моменту кључно питање како заштитити српски народ од злоупотреба које би могло да изврши званично Сарајево, као и од тумачења наметнутог Инцковог закона, који је БиХ претворио у један ментални концентрациони логор у коме се контролишу мисли, речи и дела људи.

       Инцко би, да има савјести, како каже, сада већ озбиљно преиспитао своје одлуке које је донeо, јер је БиХ увукао у дубоку кризу са врло неизвјесним крајем по тај протекторат.

       „У овом моменту најбоље што проистиче из ових срамних Инцкових наметнутих одлука је то да су се Срби поново хомогенизовали. То је нешто што он изгледа није имао намеру да учини већ да утера страх у кости људима. Насупрот томе добио је потпуно другачију реакцију и вероватно сада ни сам не зна шта ће да ради”, додао је Раковић.

       Раковић је истакао да је веома важно што је приликом усвајања ових закона Република Српска показала јединственост, као јединство српског народа уопште, не само у Српској, него и у Србији и Црној Гори, а такође и у окружењу, те додао да су сви уз Републику Српску.

       “Као што је питање Црне Горе прошле године ујединило све Србе, сада нас и питање Републике Српске уједињује. Показујемо да смо потпуно формирани у једну праву и зрелу политичку нацију, поред тога што имамо истоветан етички, национални, културни и верски идентитет”, навео је Раковић.

       Према његовим речима, Република Српска и српски народ могу да буду сигурни да ће сви остали Срби стајати чврсто уз њих, те да ће заједно знати да одговоре онима који су спремили да доведу БиХ на ивицу сукоба.

       Раковић очекује да ће Србија 4. августа /када је планиран сусрет руководстава Србије и Српске/ пружити подршку Републици Српској, јер би без тог јединства и заједничких напора било теже.

       Он сматра да би Србија и Република Српска требало да на унутрашње и спољне притиске примене “израелски модел самоодбране, који подразумева не пасивно, него активно Деловање на заштити свог интегритета, независности и територијалне целовитости, да Српска не чека да органи сарајевског режима први направе кораке”.

       Као пример тог модела навео и то што је српски члан Председништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик најавио да ће у Сребреници бити смењен Ћамил Дураковић који је пријавио новинара РТРС.

       “Такви потези морају бити наша национална српска политика у ситуацији када смо угрожени. То је тај израелски одбрамбени модел где се нација штити на тај начин што мора активно да реагује на нападе. Оно што је Израел за Јевреје, то је Република Српска за Србе, гаранција да неће више бити етничког чишћења и геноцида над нашим народом”, истакао је Раковић.

       Он је рекао да се више не може “окретати други образ и пружати рука онима који је неће”, те оценио да српски народ наступа јединствено и хомогено и то се неће мењати, јер је постао зрела политичка нација.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари