Патријарх благословио Додика и Вучића да имају снаге за тешке дане који предстоје

НА ЗАЈЕДНИЧКОЈ МОЛИТВИ БИЛИ У Н, СТЕВАНДИЋ, Р. ВИШКОВИЋ, Н. НЕШИЋ И ДРУГИ ЗВАНИЧНИЦИ СРБИЈЕ И СРПСКЕ

* Патријарх ПОРФИРИЈЕ Алексанру Вучићу: Сабрали смо се да се помолимо пред Ваш пут у Њујорк. Данас снажно подижемо свој глас против историјског ревизионизма и да српски народ буде проглашен за починиоца геноцида. Налазимо се у искушењу пред највећим међународним форумом, молимо се да вам Бог да снаге да на најбољи начин заступате наш народ. Да имате мудрост и одлучности да сведочите истину. Нека вас Бог благослови

* Александар ВУЧИЋ: Силни су они који су против нас, али Србија је наша највећа светиња... Наша тробојка ће се поносно вијорити у Њујорку, а под њеним окриљем ће нову енергију у залагању за праведнији свет наћи све слободарске земље, све нације које се боре за достојанство и правду, која је дуго била обесмишљавана и понижавана

_______________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик присуствовао је јутрос са председником Србије Александром Вучићем молитви у Храму Светог Саве пред Вучићев полазак у Њујорк, где ће се пред Генералном скупштином УН наћи антисрпска резолуција о Сребреници.

          Заједно са њима молитви су присуствовали и председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, премијер Српске Радован Вишковић, министар безбедности у Савету министара Ненад Нешић, као и други званичници Србије, Српске и представници Срба из региона.

          Молитву је предводио Његова светост патријарх српски Порфирије. 

          Патријарх је благословио Вучића и Додика и пожелио Вучићу срећу и да има довољно снаге за тешке дане који предстоје.

          Патријарх Порфирије поручио је да ће српски народ снажно подићи глас против историјског ревизионизма.

          - Сабрали смо се да се помолимо пред Ваш пут у Њујорк. Данас снажно подижемо свој глас против историјског ревизионизма и да српски народ буде проглашен за починиоца геноцида. Налазимо се у искушењу пред највећим међународним форумом, молимо се да вам Бог да снаге да на најбољи начин заступате наш народ. Да имате мудрост и одлучности да сведочите истину. Нека вас Бог благослови - поручио је патријарх у бесједи.

          Вучић је рекао да је од патријарха Порфирија затражио благослов пред пут и да иде у Њујорк да се бори за будућност Србије.

           - Силни су они који су против нас, али Србија је наша највећа светиња. Много је лажи, али је истина једна и вечна. Наша тробојка ће се поносно вијорити у Њујорку, а под њеним окриљем ће нову енергију у залагању за праведнији свет наћи све слободарске земље, све нације које се боре за достојанство и правду, која је дуго била обесмишљавана и понижавана. Живела Србија! - написао је Вучић на Инстаграму.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари