Марковић наредио, Радоњић организовао, Ромић помагао, а Курак - пуцао?

ДВА БЕОГРАДСКА ДНЕВНА ЛИСТА ТВРДЕ ДА ЈЕ ОПТУЖНИЦА ЗА УБИСТВО ВЛАСНИКА „ДНЕВНОГ ТЕЛЕГРАФА“ ВЕЋ НАПИСАНА

         ОПТУЖНИЦА против четворице осумњичених за убиство новинара и власника „Дневног телеграфа“ Славка Ћурувије је написана, тврде београдски дневни листови Блиц и Курир.

         По њиховим сазанањима, тадашњи шеф ресора Државне безбедности Радомир Марковић (68), главни је осумњичени да је директно наредио ликвидацију.

         Милан Радоњић (54), тадашњи начелник београдског центра ДБ је организовао злочин, а Ратко Ромић (51), тадашњи оперативац другог одељења Београдског центра ДБ помагао је у извршењу убиства.

         Мирослав Курак Мики (43), некадашњи припадник посебне службе обезбеђења у ДБ, директни је извршилац злочина.

         Како пише Курир, он је у време убиства Ћурувије био у обезбеђењу Милорада Вучелића, директора РТС, а претходно је чувао Марка Милошевића.

         Ћурувија је убијен 11. априла 1999. године, на Ускрс, у улазу зграде у којој је живио у Светогорској улици у Београду. Скоро 15 година после тог злочина, написана је оптужница Специјалног тужилаштва за организовани криминал и биће обелодањена за неколико дана. Тужилаштво, како пише Блиц, наставиће прикупљање доказа да ли је Радомир Марковић наредио убиство Ћурувије по налогу Мирјане Марковић, супруге бившег председника Србије Слободана Милошевића.

         Тај лист је раније обелоданио да је Ћурувија требало да буде убијен 10. априла, али је егзекуција померена за дан касније јер оператерка СДБ-а задужена за слушање и прикупљање информација од оперативаца са терена, није јавила извршиоцима убиства када Ћурувија тог дана стиже кући.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари