Јовановић: Гаранти за ЗСО не могу бити земље које су за Србију имале само санкције, бомбе и уцене

СМЕТАЈУ МИ ТЕЗЕ ДА ЈЕ СРБИЈА ИМЕЛА НА СТАБЛУ ЕУ/НАТО И ДА МОЖЕ ОСТАТИ БЕЗ ИСХРАНЕ БУДЕ ЛИ НЕПОСЛУШНА

* Живадин ЈОВАНОВИЋ: Док јасно и одлучно трагамо за мирним, праведним и одрживим решењем на основу принципа међународног права, резолуције СБ УН 1244 и Устава Србије имамо ослонац и подршку, без тога смо - на изволте

________________________________________________________

           ЗАТЕЗАЊЕМ око Заједнице српских општина Запад подиже вредност улога да би се Куртијево прихватање ЗСО (уз или без поштовања Устава тзв. Косова) представило као велики уступак Србији и Србима на КиМ а за узврат обезбедило да Србија прихвати Шолц-Макронов «Основни споразум».

           Прво издање ЗСО било је предвиђено тзв. Ердутским споразумом о Сремско-барањској  области од 1995. којој су јавно придавана својства гарантоване аутономије за Србе у Хрватској.

           Време је показало да је то био само  краткотрајни мамац за лидере Срба да лакше прогутају реинтеграцију Источне Славоније у поредак Хрватске.

           Прихватање данас гаранција и решења оних који га деценијама неуспешно намећу санкцијама, бомбама и уценама било би - велики хазард за Србију.

           Док јасно и одлучно трагамо за мирним, праведним и одрживим решењем на основу принципа међународног права, резолуције СБ УН 1244 и Устава Србије имамо ослонац и подршку, без тога смо - на изволте.

           Сметају ми тезе као да је Србија имела на ЕУ/НАТО крошњи, или буџету, којој се може претити прекидом исхране ако је непослушна.  

           (Живадин Јовановић, председник Београдског форума за свет равноправних)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари