Грачаница: Разговор о поновном активирању Српског националног већа КиМ

ПОРУКА СРБИМА КОЈИ СУ ОСТАЛИ НА КиМ И РАСЕЉЕНОМ НАРОДУ: „ОВО ЈЕ ПОСЛЕДЊА ШАНСА“

* Учесници разговора били су: др Марко Јакшић, Драган Велић – председник СНВ, Славиша Ристић – народни посланик, Мића Николић – члан СНВ, Момчило Трајковић – председник Српског националног форума и други

_______________________________________________________________

         У ГРАЧАНИЦИ је одржан консултативни разговор о поновном активирању Српског националног већа КиМ – „Одлучено је да, након катастрофалне и издајничке политике Српске листе и политике власти у Србији, којом су Срби са Косова и Метохије сатерани у безнадежан положај, независни политички лидери са КиМ покрену активност уједињавања свих релевантних политичких фактора“, саопштено је из Српског националног форума.

         Договорено је, кажу, да се организовање и уједињење одвија у оквиру најутицајније и најугледније организације КиМ – Српског националног већа.

         Такође, како наводе, договорено је да се до краја јуна одржи скупштина и усвоје нове смернице за политичко деловање и изабере руководство СНВ. Седиште СНВ је у Грачаници.

         „Од данас почињу разговори са политичким организацијама, невладиним сектором и угледним појединцима ради укључивања најкомпетентнијих људи, споја младости и искуства у стварање, креирање и имплементацију аутентичне политике Срба са КиМ“.

         Учесници данашњег састанка позивају политичку, интелектуалну и културну елиту и медије у Србији, да помогну ово организовање. 

         „Посебно поручујемо Србима, како онима који су остали на КиМ, тако и расељеном народу, да нема друге, већ да потпомогнути од свих релевантних фактора у Србији, узмемо судбину у своје руке. Српско национално веће Косово и Метохије је последња шанса!“, оценили су.

         Учесници разговора су: Др Марко Јакшић, Драган Велић – председник СНВ, Славиша Ристић – народни посланик, Мића Николић – члан СНВ, Момчило Трајковић – председник Српског националног форума итд.

          https://kossev.info/u-gracanici-postignut-dogovor-o-aktiviranju-srpskog-...

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари