Додик Вучићу: Страни фактор појачава притисак на Српску и Србију да би наметнуо своје решење

ЗАЈЕДНИЧКА СЕДНИЦА ВЛАДА СРБИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – У ДЕЦЕМБРУ У БАЊАЛУЦИ

* Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Желела бих да односи БиХ и Србије буду бољи и да се боље разумемо. Да ли ће се то десити, то зависи и од других, а не само од мене

* Александар ВУЧИЋ: Договорено је да ове седмице буде формиран тим представника Српске и Србије за изградњу Меморијалног центра Доња Градина у који ће бити уложене десетине милиона евра

_______________________________________________________

       У БЕОГРАДУ је одржан састанак председника Републике Српске Милорада Додика и српског члана и председавајуће Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић са председником Србије Александром Вучићем.

       Ово је прва званична посета Додика и Цвијановићеве након ступања на дужности.

       Додик је након састанка рекао је да међународни фактор врши додатни притисак на Српску и Србију како би наметнуо своје решење, те да је са тиме упознао председника Србије.

       Додик је најавио заједничку седницу влада Српске и Србије у децембру, у Бањалуци, на којој ће бити операционализовани договорени пројекти.

       Цвијановићева је рекла да би желела да допринесе да односи између Србије и БиХ буду бољи.

       - На овим новим позицијама очекују нас велики изазови. Желела бих да са аспекта позиције коју сада обављам могу да допринесем да односи између две земље буду бољи и да се боље разумемо. Да ли ће се тако нешто десити, то зависи и од других, а не само од мене - рекла је Цвијановићева.

       Вучић је рекао је да је договорено да ове седмице буде формиран тим представника Српске и Србије за изградњу Меморијалног центра Доња Градина у који ће бити уложене десетине милиона евра.

       Вучић је рекао да је разговарано и о инфраструктурним пројектима, те о наставку помоћи Србије општинама у Републици Српској и општинама у ФБиХ са већинским српским становништвом.

       - Реч је о Дрвару, Костајници, Козарској Дубици, Невесињу. Председник Додик је предложио још једну општину. Договор је да у Српцу градимо дом здравља - рекао је Вучић.

       https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=494536

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари