Додик: Свe што у Србији успева, некако је и наше, за нас је војна моћ Србије и снага за Српску

СА ПРЕДСЕДНИКОМ СРБИЈЕ ОБИШАО ЈЕДИНИЦЕ РАТНОГ ВАЗДУХОПЛОВСТВА И ПВО СРБИЈЕ У БАТАЈНИЦИ

* Милорад ДОДИК: Подржавамо и веома смо задовољни напретком који Србија показује и веома смо загледани у Србију. Све што Србија успева, то је некако и наше... Ми перцептивно у Републици Српској немамо никакво поверење у некакве структуре које се развијаjу у БиХ. Ми смо згурани у неку вјштачку творевину која се зове Оружане снаге БиХ

* Александар ВУЧИЋ: У сложеним регионалним околностима Србија мора да се наоружава и модернизује своје борбена оруђа. Ми морамо, као једина војно неутрална земља, да будемо још јачи. Набавићемо и ловце „Рафал“

_____________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик обишао је данас заједно са председником Србије Александром Вучићем јединице Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије у Батајници.

         Додик је рекао да је дивно сведочити свеопштем напретку Србије - како на економском и инфраструктурном, тако и на безбедносном плану.

         Он је рекао да се Република Српска радује сваком напретку Србије, изразивши задовољство што је данас пратио вежбу.

         - Подржавамо и веома смо задовољни напретком који Србија показује и веома смо загледани у Србију. Све што Србија успева, то је некако и наше - истакао је Додик.

         Он је нагласио да је Србија способна да брани своје небо и своју територију и да је у перцепцији сваког човека у Републици Српској снага војне моћи Србије - снага за Српску.

         - Ми перцептивно у Републици Српској немамо никакво поверење у некакве структуре које се развијау у БиХ. Ми смо згурани у неку вештачку творевину која се зове Оружане снаге БиХ - рекао је Додик.

         Обиласку су присуствовали највиши званичници Војске Србије.

         Вучић је рекао да у сложеним регионалним околностима Србија мора да се наоружава и модернизује своје борбена оруђа.

         - Ми морамо као једина војно неутрална земља да будемо још јачи - рекао је он и најавио набавку "Рафала".

         Вучић је најавио да ће 12. априла бити одржана велика војна вежба на Пештеру и рекао да ће он и Додик заједно да присуствују промоцији најновијих достигнућа српске наменске индустрије.

          https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=550095

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари