Ђурђевић-Стаменковски: Доћи ће дан када ће Србија обновити свој суверенитет на КиМ

МИНИСТАРКА ЗА ПОРОДИЦУ И ДЕМОГРАФИЈУ СРБИЈЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈИ „КРУШЕДОЛСКА ЗВОНА“

Милица Ђурђевић-Стаменковски

* Милица ЂУРЂЕВИЋ-СТАМЕНКОВСКА: Српска је одбрана од геноцида, ми смо једна породица - нас Дрина не раздваја

* „Зар су заиста мислили да ће моћи да убеде свет да је геноцидан народ који је трпио данак у крви, који има Ћеле кулу, који је вековима чувао капије Европе за време османске окупације, који је милион живота положио за ослобођење не само Србије већ и читаве Европе, жртвовао све у Првом и Другом светском рату, тамновао по логорима, бацан у јаме само зато што је носио српско име

________________________________________________________________

            МИНИСТАРКА за бригу о породици и демографији Србије Милица Ђурђевић Стаменковски рекла је да је Србија спремна да на сваком месту брани интегритет Републике Српске, јер је Српска одбрана од геноцида.

            Стаменковска је рекла да српски народ има разлог да буде поносан и усправне главе стоји и да може сваког да погледа у очи јер је успио да одбрани своје достојанство и поручио свету да Србији не клецају колена и да Србија има своје пријатеље.

            Она је истакла да су заговорници резолуције о Сребреници уложили милионе, да су притискали и уцењивали друге државе да гласају за њен срамни текст.

            Додала је да су ангажоване различите лобистичке групе, али је двије трећине светске популације било уз Србију и није насело на подвалу.

            - Зар су они заиста мислили да ће моћи да убеде свет да је геноцидан народ који је трпио данак у крви, који има Ћеле кулу, који је вековима чувао капије Европе за време османске окупације, који је милион живота положио за ослобођење не само Србије већ и читаве Европе, жртвовао све у Првом и Другом светском рату, тамновао по логорима, бацан у јаме само зато што је носио српско име - рекла је Ђурђевић Стаменковски у обраћању на сабору у Крушедолу.

            Она је истакла да разуме оно што је рекао председник Републике Српске Милорад Додик да Срби у Српској маштају да иду ка заједничкој будућности са Србијом.

            - Ми смо једна породица, једна кућа, нас Дрина не раздваја - поручила је Ђурђевић Стаменковски.

            Она је поручила и да је Косово и Метохија део Србије и да ће доћи дан када ће Србија обновити свој суверенитет у јужној српској покрајини и када ће се српски народ вратити на своја вековна огњишта.

            - Баш као што знамо да им нећемо дати да подрију темеље наше Републике Српске, која није никакав израз нововековних тежњи нашег народа, већ је плод вишевековне борбе нашег народа да буде свој на своме на тим просторима - истакла је Ђурђевић Стаменковски.

            https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=556631

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари