Дачић: Невиђена је политичка провокација што Пленковић тражи да и Милошевић слави „Олују“

УКАЗАО ДА ЈЕ ДО 1991. У ХРВАТСКОЈ БИЛО 560.000 СРБА, А ДА ИХ ЈЕ САДА 180.000

Борис Милошевић

* „Сигуран сам да никога у Србији није заболело много кад је Албанија признала такозвано Косово, али мислим да је сваког Србина заболело кад је Црна Гора то учинила

_____________________________________________________________________

        ХРВАТСКА тражи да на прослави Олује присуствује Србин, јер би им тако било мало лакше на савести, каже први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић и поручује да је такав захтјев за учешће на прослави етничког чишћења Срба "невиђена политичка провокација".

        Он је на ТВ Пинк рекао да Хрватска не тражи да се на прослави годишњице Олује појави представник Србије, него Србин, и то Србин из Хрватске.

        Навео је да је у Хрватској прије рата живело 560.000 Срба, а сада их је остало 180.000.

        "Они су извршили етничко чишћење сопствене државе и извршили су оно што је био циљ свих покрета на крају и усташког покрета", рекао је Дачић.

        Дачић каже да се Црна Гора осјетила прозваном поводом његовог негодовања што ће представник Црне Горе бити на прослави Олује.

        "Сигуран сам да никога у Србији није заболело много кад је Албанија признала такозвано Косово, али мислим да је сваког Србина заболело кад је Црна Гора то учинила", каже Дачић.

        Хрватски премијер и предсједник ХДЗ Андреј Пленковић јуче је рекао да би било "јако добро и корисно" када би на обележавање годишњице хрватске војно-полицијске акције "Олуја" у Книну дошао и потпредседник владе из редова Самосталне демократске српске странке (СДС С) Борис Милошевић и додао да се разговара о могућности да ове године представници владе обележе и српска страдања.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари