Чујте шта о Хагу говори Јадранка Косор, поставите и Хрватској „српске услове“

ЗАХТЕВ ВЛАДЕ КРАЈИНЕ У ПРОГОНСТВУ

БИВШИМ КОЛОНИЈАЛНИМ СИЛАМА ЗАПАДНЕ ЕВРОПЕ

     ВЛАДА Републике Српске Крајине у прогонству има част да поздрави дипломатско-конзуларна представништва у Републици Србији и да их, како је најављено у ноти бр. 1379/11, 9. 9. 2011, подсети, да  бивше колонијалне силе Западне Европе примењују против српског народа, последњих 20 година, све оно што су чиниле и у претходним столећима, а истовремено подржавају хрватску државу, која им је само полуга у том антисрпском настојању.

     Влада скреће пажњу дипломатама у Београду, да је Европска унија условљавала кандидатуру Републике Србије за чланство у ЕУ - потпуним поштовањем Хашког трибунала, те је Влада Србије послала у Хаг и председника државе, и премијера, и министре, и генерале војске, и генерале полиције и десетине својих других држављана... То је јединствен пример у свету – да се једном међунродном суду испоручи целокупно претходно државно руководство. Но, чланице Европске уније такву одлучност, у вези с поштовањем Хашког трибунала, нису показале према Хрватској.

     Из Брисела и других западноевропских престоница није упућена ниједна замерка хрватској председници Владе, госпођи Јадранки Косор, која омаловажава Хашки трибунал, чије пресуде хрватским генералима Анти Готовини и Младену Маркачу не признаје. Она то отворено изјављује и предузима мере – да се ови генерали представљају као родољуби, демократе и државни хероји, додајући да није тачно да су извршили злочине над српским цивилним становништвом, како то стоји у пресуди Хашког трибунала.

     Влада моли дипломатско-конзуларна представништва у Републици Србији, да обавесте своје владе, да су се чланице Европске уније тешко огрешиле о међународно право и своје стандарде, јер не условљавају Владу Хрватске - да у потпуности поштује Хашки трибунал (прихватајући и његове пресуде).

     Обавезне су да заузму став да, ако тог поштовања од стране Јадранке Косор не буде, да се Хрватској ускрати право на учлањење у Европску унију – како је то чињено и према Влади Србије, док није испоручила Трибуналу у Хагу генерала Ратка Младића и Председника Републике Српске Крајине, Горана Хаџића.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари