Цицовић: Додиков сусрет са Путином Српској је вјетар је у леђа, све што је против РС – против је и БиХ

ТРИБИНА „ГЛОБАЛНО ПРЕСТРОЈАВАЊЕ И ИЗБОРИ У СРПСКОЈ И БиХ“ – 29. СЕПТЕМБРА У ПРЕС-ЦЕНТРУ УНС

Млађен Цицовић

* Млађен ЦИЦОВИЋ: Односи Истока и Запада су затегнути преко Украјине, а нико не може, ни са најмањим процентом сигурности, тврдити да се та затегнутост неће помјерати према сјеверу или према нашем југу. Ипак, вјерујем да су дипломатске активности српског члана Предсједништва БиХ г. Милорада Додика на Истоку и у Израелу и Мађарској и предсједнице Републике Српске гђе. Жељке Цвијановић на Западу давали и дају резултате

* «На трибини ће наступити Владислав Јовановић, Александар Павић, Ненад Kецмановић, Синиша Љепојевић, Предраг Ћеранић, Александар Вујовић, Александар Раковић, Бранко Павловић, Срђан Перишић и Ђуро Билбија, а то говори да је у питању заиста озбиљан скуп, кадар да дâ релевантне одговоре на сва питања која ова сложена тема поставља“

* «Сусрет српског члана Предсједништва БиХ са предсједником Путином вјетар је у леђа Републици Српској и потврда Републици Српској – наглашава Цицовић - да има јаког савезника у свијету - како у односу на глобалне сукобе, тако и у односу на чарке и подвале у оквиру БиХ, уз негативне утицаје државника из Европске уније и њиховог нелегалног високог представника“

__________________________________________________________

       ТРИБИНА „Глобалнo престројавање и избори у Српској и БиХ“, заказана за 29. септембар у 12 сати у Прес центру Удружења новинара Србије, плод је одличне сарадње Представништва Републике Српске у Србији са редакцијама инфо-портала Факти и Све о Српској.

       Чињеница да ће на трибини учествовати Владислав Јовановић, Александар Павић, Ненад Kецмановић, Синиша Љепојевић, Предраг Ћеранић, Александар Вујовић, Александар Раковић, Бранко Павловић, Срђан Перишић и Ђуро Билбија, говори да је у питању заиста озбиљан скуп, кадар да дâ релевантне одговоре на сва питања која ова сложена тема поставља.

       Иста питања заокупљају мисли свих грађана Републике Српске, па и Србије, и вјерујем да ће овај скуп у Београду дати значајан допринос политичким виђењима и политичким потезима у најважнијем послу овог времена: очувању народа и државе - кроз рјешавање економских и енергетских проблема, истовремено са његовањем српског језика и писма, православне вјере и традицје, што јесте кодни документ и сваког од нас, и цијелог народа српског.

       Односи Истока и Запада су затегнути преко Украјине, али нико не може, ни са најмањим процентом сигурности, тврдити да се та затегнутост неће помјерати према сјеверу или према нашем југу.

       Ипак, вјерујем да су дипломатске активности српског члана Предсједништва БиХ г. Милорада Додика на Истоку и у Израелу и Мађарској и предсједнице Републике Српске гђе. Жељке Цвијановић на Западу давали и дају резултате. То, наравно, не значи да ће у оквиру БиХ престати притисци и наметања модела тзв. међународне заједнице, који није у складу са Дејтонским споразумом и интерсима Срба и Српске.

       Наравно, и даље вјерујем да све што се чини против Републике Српске истовремено је и против БиХ.

       Сусрет српског члана Предсједништва БиХ са предсједником Путином вјетар је у леђа Републици Српској и потврда Републици Српској да има јаког савезника у свијету - како у односу на глобалне сукобе, тако и у односу на чарке и подвале у оквиру БиХ, уз негативне утицаје државника из Европске уније и њиховог нелегалног високог представника.

       Неки далеки улазак Босне иХерцеговине у Европску унију стоји на климавим ногама, не само што је и сама ЕУ на таквим или сличним ногарима и што глобално престројавање показује све веће и дубље пукотине на њеном тобожњем монолиту, него што ће се утицај тог престројавања одразити и на међуентитеске и међунационалне односе у БиХ; вјерујемо, најмање на штету Републике Српске.

       Блокирања из Сарајева сигурно би била настављена и била би, као и до сада, безразложна и необјашњива.

       Србија и Српска би, по мом дубоком увјерењу, требало да наставе блиску сарадњу у свим областима, а посебно на одржавању јединственог кулутрно-просвјетног и информативног простора са истим односом према језику и писму, традицији и вјери, уз заједничке пројекте од обостране користи.

       Увјерен сам да ће овај значајан тематски скуп у Београду допринијети јаснијем виђењу проблема са којим се судара вријеме у којем живимо, те да ће грађани знати да препознају најбољу опцију за будућност Републике Српске.

       (Изјава Срни Млађена Цицовића, шефа представништва Републике Српске у Србији)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари