Брнабић Мантурову: Србија заинтересована заједничку производњу вакцине

У ВИДЕО-КОНФЕРЕНЦИЈИ И СА СРПСКЕ И СА РУСКЕ СТРАНЕ УЧЕСТВОВАЛЕ РЕСОРНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ

* Руски министар индустрије и трговине Денис МАНТУРОВ потврдио да ће партија вакцине за лабораторијску контролу (20 доза) стићи у Србију до краја седмице

________________________________________________________________

       АНА Брнабић разговарала је у формату видео-конференције с министром индустрије и трговине Руске Федерације Денисом Мантуровом.

       Мантуров је упознао Брнабићеву са тиме докле се стигло са производњом руске вакцине Спутњик-V против коронавируса.

       Руски министар је потврдио да ће партија вакцине за лабораторијску контролу, у количини од 20 доза, стићи у Србију до краја седмице.

       Брнабић је рекла да Влада Србије, заједно са председником Републике ради на томе да грађанима Србије вакцина против коронавируса буде доступна у најкраћем рок.

       Истакла је да је циљ да грађани могу да изаберу коју ће вакцину примити, а у складу са препорукама и одобрењима надлежних здравствених установа Републике Србије.

       Премијерка је додала да је Србија заинтересована да размотри могућност заједничке производње вакцине против ковида.

       У данашњој видео-конференцији учествовали су и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан Харченко, руководство Министарства здравља Руске Федерације, Руског фонда директних инвестиција, Института «Гамалеј“ (који је произвео Спутњик-V) и представници Министарства здравља и других надлежних здравствених установа Републике Србије.

       Брнабић ће 1. децембра, наставити разговор са представницима компаније Фајзер o њеној вакцини.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари