Уздржавајте се од непријатељских испада!

Москва упозорила Вашингтон поводом изјаве Клинтонове да су руски избори били `лажирани`

  • Рачунамо да ће се америчка страна убудуће уздржавати од непријатељских испада који су у супротности са позитивним смером развоја наших билатералних односа
  • Грађани Русије направили су свој избор, узевши активно учешће у гласању. Само они имају право да одређују будућност наше земље, независно од било чијих пристрасних оцена и политизованих рецепата

          НЕПРИХВАТЉИВЕ су изјаве државног секретара САД  Хилари Клинтон о парламентарним изборима у Русији, а једнако и сличне изјаве представника Беле куће и Стејт департмента.

          Принуђени смо да са жаљењем констатујемо да се у Вашингтону и даље држе преживелих стереотипа и да покушавају да Русију етикетирају уопште се и не удубљујући у оно што се реално догађало на нашем бирачком терену.

          Грађани Русије направили су свој избор, узевши активно учешће у гласању. Само они имају право да одређују будућност наше земље, независно од било чијих пристрасних оцена и политизованих рецепата.

          Напомињемо да је изборни систем самих САД  далеко од савршенства. О том се говорило много пута. Тај систем се уопште не може сматрати еталоном отворености и правичности, што потврђује, поред осталог, и веома ниска излазност на америчким изборима свих нивоа.

          Извршна власт САД требало би да се позабави анализом узрока такве ситуације и да пронађе путеве за излазак из ње.

          Рачунамо да ће се америчка страна убудуће уздржавати од непријатељских испада који су у супротности са позитивним смером развоја наших билатералних односа.

          Клинтонова је, да подсетимо, изјавила да су руски избори били `лажирани`.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари