Русија почиње да развија своју ПРО и противкосмичку одбрану

С-500 „ПРОМЕТЕЈ“ ЋЕ ОБАРАТИ И ОНО ШТО НА НИСКИМ ОРБИТАМА ЛЕТИ БРЗИНАМА ДО СЕДАМ КИЛОМEТАРА У СЕКУНДУ

  • До 2016. РФ почиње градњу шест разарача који ће  бити „основа руске свемирске одбране на светским океанима“
  • Има такође знакова да ће Русија неке своје поморске ракетне базе опремити системима „свемирске одбране“ - тј. одбране од напада са околоземаљских орбита

        РУСИЈА ради на томе да у најкраћем реалном року створи сопствени систем протиракетне и противкосмичке одбране!

        На мору! А са амбицијом да буде достојан конкурент штиту ЕвроПРО који Американци и НАТО праве у Европи.

        Реализација пројекта је поверена светски познатом војном концерну „Алмаз-Антеј“, који већ производи противракетне системе С-400 „Тријумф“, и „Обједињеној бродоградилишној корпорацији“ (ОБК).

        Има индиција да је „Алмаз-Антеј“ добио задатак да до 2017. године руској армији стави на располагање зенитно-ракетни комплекс С-500 „Прометеј“ који и треба да буде конкурент ЕвроПРО.

        Један од руководилаца ОБК, Анатолиј Шљемов, саопштио је да ће  С-500 бити „структурна компонента стратешког арсенала Русије“. Па открио: да ће његова корпорација 2016 почети да гради шест „ескадроних разарача са елементима нове противоракетне и противокосмичке одбране“.

        Из свега би се могло закључити да ће се део С-500 наћи на будућим „ескадроним разарачима“.      

        Шеф ОБК, Роман Тротсенко нешто раније је саопштио да ће поменути разарачи бити „основа руске свемирске одбране на светским океанима“.

        Има такође знакова да ће Русија неке своје поморске ракетне базе опремити системима „свемирске одбране“ - тј. одбране од напада са околоземаљских орбита. Неке базе биће пловеће и стациониране у међународним водама, објавио је руски глобални телеканал Russia Today.

        Иначе, од С-500 се очекује и успешно гађање мета на ниским орбитама чак и ако се крећу брзином до 7 километара у секунди.

        Главни конкурент систему С-500 је амерички Аegis Combat System, чија су основа ракете СМ-3 (Standard Missile 3).


Слични садржаји

Коментари