МОСКВА: Антируски фалсификат са компромитујућим логотипом

РУСКА ДИПЛОМАТИЈА ДЕМАНТОВАЛА УМЕШАНОСТ РФ У РУШЕЊЕ ТУРСКОГ АВИОНА

         РУСКА дипломатија назвала је глупошћу информацију коју је објавила телевизија Ал Арабија о тобожњој умешаности Москве у оно што је уследило након што је сиријска ПВО 22. јуна оборила турски авион.  

         Саудијски телеканал Ал Арабија, позивајући се на неке тајне документе, саопштио да је сиријска ПВО оборила ловац турског Ратног ваздухопловства у јуну 2012. године уз помоћ руских стручњака из војне базе у Тартусу.

         Ова телевизија је још објавила да оба пилота турског ловца нису погинула при паду авиона, како су тврдиле сиријске власти, већ да су заробљени и потом били убијени. Наводно: уз сагласност Москве.

         „Непријатно је чак и коментарисати сву ту глупост, међутим, на жалост, морамо. У прилогу Ал Арабије се помињу не само Русија, већ и Иран, Хезболах, Радничка партија Курдистана, председник Сирије Башар Асад, неки сиријски бригадни генерал Васам. Ове нимало безазлене фантазије ослањају се на такозвану базу обавештајних података коју је Ал Арабија добила. Аутори овог фалсификата нису се чак побринули ни да са 'тајног плана' уклоне компромитујући логотип” - каже се у коментару Министарства иностраних послова РФ.

         У изјави се још наглашава да се „свет навикао на отворено лагање које, на жалост, понекад шире и многи арапски медији према Сирији”.

         „Разуме се, не претендујући на то, да се утиче на уредничку политику таквих издања, желели бисмо да се аутори антируских измишљотина и њихови наручиоци мало чешће замисле ако не о моралним принципима, онда макар о свом професионалном дигнитету” - каже се у истом коментару.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари