Володин ЕУ: Бавите се регуларношћу Бајденове победе, а не избора у Русији који ће бити у септембру

ИЗ ЕВРОПАРЛАМЕНТА БРИСЕЛ ПОЗВАН ДА БУДЕ СПРЕМАН ЗА НЕПРИЗНАВАЊЕ РУСКИХ ИЗБОРА

* Председник Државне Думе Вјачеслав ВОЛОДИН: „Још су два месеца до избора за Државну Думу а они су већ све одлучили за наше грађане. Наглашавају да је неопходно да ЕУ интензивира рад са партнерима на јачању демократских импулса у Русији. Сви ти „импулси“ су нам такође добро познати. Односе се на спонзорисање страних агената и подршку њима лојалних политичара. Запад већ дуги низ година ради по истом обрасцу и отворено меша у наше унутрашње ствари

* Оценио: „Што је Русија успешнија - то је већи притисак. Јака и независна Русија на Западу није вољена нити му је потребна. А нама јесте и зато ћемо своје изборе заштитити од страних држава и њихових агената!

________________________________________________________

         ВЈАЧЕСЛАВ Володин, председник Државне Думе, доњег дома руског парламента, позвао је ЕУ и њен Европарламент да се позабаве регуларношћу последњих америчких председничких избора уместо што унапред доводе у питање изборе који ће у Русији бити одржани најесен.

         Навео је да му је из Брисела управо стигла вест да је Спољнополитички одбор Европског парламента позвао ЕУ да буде спремна за непризнавање резултата септембарских избора у Русији у случају „нерегуларности“. И указао:

         „Још су два месеца до избора за Државну Думу а они су већ све одлучили за наше грађане. Наглашавају да је неопходно да ЕУ интензивира рад са партнерима на јачању демократских импулса у Русији. Сви ти „импулси“ су нам такође добро познати. Односе се на спонзорисање страних агената и подршку њима лојалних политичара. Запад већ дуги низ година ради по истом обрасцу и отворено меша у наше унутрашње ствари“.

         Володин је оценио да се ради о „још једном плану за заустављање развоја Русије“. Па наставио:

         „Европским колегама боље би било да обрате пажњу на изборе у Сједињеним Државама које су им узор демократије. Тамошњи изборни систем је архаичан и ван контроле друштва. Не постоји институт међународних посматрача избора. Уосталом, како се гласало на америчким председничким изборима прошле године? Слање гласачких листића бирачима поштом било је неконтролисано. Немогуће је било проверити ко је и за кога гласао. А да ли је било захтева Европског парламента да се ти избори не признају?“

         Володин је посебно указао Европски парламент већ  годинама штанцује резолуције о непризнавању изборних резултата у земљама које су одабрале свој пут развоја.

         За пример је навео да је 2019. прогласио Хуана Гуаида признао за изабраног председника Венецуеле, а да је 2020. године оспорио победу Александра Лукашенка у Белорусији.

         Володин је закључио: „Ово је плод хистерије и двоструких стандарда. Што је Русија успешнија - то је већи притисак. Јака и независна Русија на Западу није вољена нити му је потребна. А нама јесте и зато ћемо своје изборе заштитити од страних држава и њихових агената!“

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари