Војни врх Русије упозорио Немачку до чега су доводили покушаји да се са Москвом разговара са позиција силе

НАГЛАШЕНО ДА ЈЕ КРАМП-КАРЕНБАУЕР ПО ПОЗНАВАЊУ ИСТОРИЈЕ НА НИВОУ ОСНОВЦА

* Немачка министарка одбране у Бундестагу рекла да Берлин треба да одржава висок ниво војних издатака због `претњи са стране Русије`, које су „постале израженије због модернизације наоружања коју изводи Москва“

__________________________________________________________________________

       ЗВАНИЧНИ говорник руског Министарства одбране - генерал-мајор Игор Конашенков - у петак, 27. новембра, упоредио је речи немачке министарке одбране Анегрет Крамп-Каренбауер о „дијалогу са Русијом са позиције силе“ са изјавама ученика основних школа.

       „Морамо да признамо да ово није први пут да изјаве одређених политичара Немачке о дијалогу са Русијом заиста подсећају на покушаје основаца да незнање о теми надокнаде јачином тона при изговарању апсурда“, рекао је он.

       „Логика размишљања у ЕУ остаје„ антисовјетска “

       Конашенков је нагласио да Москва није журила са одговором, надајући се да ће трезвенији немачки политичари исправити министрку одбране, имајући у виду до чега су слични покушаји доводили у прошлости.

       Али, то је изостало.

       Генерал Конашенков је подсетио да је Крамп-Каренбауер тек однедавно министар  одбране, а да већ показује - као и њен претходник - неспособност да понуди било шта значајно што би заиста ојачало безбедност у Европи. И наставио:

       „Присиљени смо да подсетимо госпођу Крамп-Каренбауер да је управо `добра позиција` немачке спољне политике, коју је она недавно предложила у Бундестагу за вођење дијалога са позиције силе, у 20. веку већ довела до трагичних последица по цео свет, као и по Немачку и немачки народ“.

       Крамп-Каренбауер је у Бундестагу рекла и да би Немачка треба да одржава висок ниво војних издатака због `претњи са стране Русије`, које су, како је рекла, постале израженије због модернизације наоружања коју изводи Москва.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари