Војни врх Русије: Американци признали да су вршили биолошка испитивања на грађанима Украјине

ГЕНЕРАЛ ИГОР КИРИЛОВ: ИЗВОДИЛИ СУ ТО НА СИРОТИЊИ И ПАЦИЈЕНТИМА ПСИХИЈАТРИЈА

Игор Кирилов

        АМЕРИКАНЦИ су признали да су вршили биолошка испитивања на грађанима Украјине који имају ниска примања или психијатријске проблеме - саопштио је генерал-потпуковник Игор Кирилов, начелник снага за радијацијску, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Русије.

       Он је прецизирао да је то учинила америчка делегација у Женеви:

       "Објашњења вези са уклањањем сојева и био-материјала украјинских грађана и поштовањем етичких стандарда приликом спровођења истраживања о војним лицима, грађанима са ниским примањима, као и о једној од најугроженијих категорија становништва – пацијената психијатријских болница, изгледала су крајње неубедљиво".

       Он је на брифингу после консултативног састанка држава-потписница Конвенције о забрани биолошког и токсичног оружја у Женеви навео да је Министарство одбране Русије представило у Женеви материјалне доказе о војно-биолошким активностима САД у Украјини и да ниједна делегација није посумњала у њихову аутентичност.

       "Учесницима састанка предате су копије докумената које је претходно објавило Министарство одбране Русије, као и материјални докази који потврђују спровођење војно-биолошких програма на територији Украјине", навео је Кирилов, а пренио "Спутњик".  

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари