Војни врх РФ: Украјинци покушај продора платили са преко 250 погинулих и 40 оклопних возила

НА ПЕТ СЕКТОРА ЈУЖНОДОЊЕЦКОГ ФРОНТА НАПАДАЛО 6 МЕХАНИЗОВАНИХ БАТАЉОНА И 2 ТЕНКОВСКА

Битка код Равнопоља

* Портпарол Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор КОНАШЕНКОВ: „Кијев је убацио у борбу 23. и 31. механизовану бригаду из стратешке резерве Оружаних снага Украјине. Те бригаде су наступале уз подршку других војних јединица“

__________________________________________________________

         ОРУЖАНЕ снаге Украјине су ујутру 4. јуна покренуле офанзиву великих размера на пет сектора јужнодонецког фронта, саопштио је званични представник Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор Конашенков.

         „Убацио је у борбу 23. и 31. механизовану бригаду из стратешке резерве Оружаних снага Украјине. Наступиле су уз подршку других војних јединица“, рекао је.

         И додатно прецизирао: „У покушају пробоја је учествовало укупно шест украјинских механизованих батаљона и два тенковска. Намера Оружаних снага Украјине била је да пробију нашу одбрану на најрањивијем, по процени Кијева, делу фронта. Међутим, непријатељ није постигао своје циљеве. Није успео“.

         Генерал Конашенков је открио да су нападе одбијали борци руске групе јединица „Восток“ чија је дејства назвао „вештим и професионалним“.

         Навео је да су Оружане снаге Украјине покушај продора платиле са више од 250 погинулих, 16 уништених тенкова, плус 3 борбена возила пешадије и 21 оклопни транспортер.

          Једна од главних мета украјинског напада били су руски положаји код насеља Равнопоље.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари