У цркви војске Русије појавио се мозаик и са Путиновим ликом, а он сматра да је за то - прерано

ПЕСКОВ: КАД ЈЕ САЗНАО, СА ОСМЕХОМ РЕКАО ДА ЋЕ О ЊЕГОВИМ ДЕЛИМА СУДИТИ ПОТОМЦИ

* Црква се поводом 75-годишњице Победе у Великом Отаџбинском рату граду у парку „Патриот“ поред Москве, а аутор мозаика Василиј Нестеренко наглашава да су такви мозаици – још од времена Византије – „потпуно у духу православне традиције“

_________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Путин зна за мозаик са његовим ликом у цркви Оружаних снага која је у изградњи, али верује да је прерано давати оцену о његовом раду на тај начин – изјавио је Дмитриј Песков.

        Портпарол председника РФ је - одговарајући на питање агенције ТАСС да ли је шеф државе знао за тај пројекат – додатно рекао:

        „Када је о томе био обавештен, насмешио се и рекао: `Једног дана ће захвални потомци ценити наше заслуге, али сада је прерано за то`. Ово су његове речи“.

        Главна црква Оружаних снага Руске Федерације гради се у парку „Патриот“, близу Москве. У част 75. годишњице победе у Великом Отаџбинском рату.

        У руским медијима су се појавиле фотографије мозаика на којем су, поред Путина, и  војне и политичке личности данашње Русије.

        Аутор мозаика Василиј Нестеренко нагласио је да су такви мозаици – још од времена Византије – „потпуно у духу православне традиције“.

        Изнад приказаних на мозаику је лик Богородице Казанске за коју се верује да је спасила и Москву и Русију.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари