Шојгу: Губици украјинске армије од јануара премашили - 80.000 војника и официра

НАВЕО И ДА СУ СНАГЕ КИЈЕВА ЗА ТО ВРЕМЕ ИЗГУБИЛЕ 1.200 ТЕНКОВА И ДРУГИХ ОКЛОПНИХ ВОЗИЛА

* Министар одбране РФ Сергеј ШОЈГУ: „Од почетка године, под нашу контролу су прешла 403 квадратна километра територије нових региона Руске Федерације. Настављамо да смањујемо борбени потенцијал непријатеља. Наш одговор је асиметричан. У марту смо високопрецизним оружјем и беспилотним летелицама извели 190 групних и два масовна удара на Украјину. Оштећени су објекти војне и енергетске инфраструктуре“

________________________________________________________

          ГУБИЦИ Оружаних снага Украјине од почетка 2024. године премашили су 80 хиљада људи, изјавио је Сергеј Шојгу на састанку са руководством Оружаних снага.

          Министар одбране РФ нагласио је да су снаге кијевског режима за то време изгубиле и 14 хиљада јединица различитог наоружања, укључујући преко 1.200 тенкова и других борбених оклопних возила.

          Навео је да се противник после неуспеха своје летње контраофанзиве „безуспешно покушавао учврстити на одређеним линијама фронта“, али да руска војска наставља да украјинске оружане снаге потискује на запад.

          Само у марту, ослободила је насеља Невељское, Орловку, Тоњенкое, Красное, као и село Мирное у Запорошкој области.

          "Укупно, од почетка године, под нашу контролу су прешла 403 квадратна километра територије нових региона Руске Федерације. Настављамо да смањујемо борбени потенцијал непријатеља", нагласио је Шојгу.

          Да би убедио Запад у своју способност да се одупре руској војсци, Кијев покушава да пребаци војне операције на нашу територију, организује терористичке нападе и гранатира цивиле, наставио је Шојгу и додао:

           „Наш одговор је асиметричан. У марту смо високопрецизним оружјем и беспилотним летелицама извели 190 групних и два масовна удара на Украјину. Оштећени су објекти војне и енергетске инфраструктуре“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари