Шеф ФСБ: САД, Британија и Украјина су учествовале у терористичком нападу на „Крокус“

АЛЕКСАНДАР БОРТЊИКОВ: КИРИЛ БУДАНОВ ЈЕ ЗА ОРУЖАНЕ СНАГЕ РФ - ЛЕГИТИМНА МЕТА

Александар Бортњиков

* „Украјина је обучавала милитанте на Блиском истоку, а починиоце су чекали на граници након терористичког напада. Хтели су да терористе који су стрељали људе у Крокусу дочекају као хероје Украјине

__________________________________________________________

         ШЕФ руске Федералне службе безбедности Александар Бортњиков изјавио је да су САД, Велика Британија и Украјина учествовале у терористичком нападу на Крокус сити хол у подмосковском Красногорску.

         За начелника Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирила Буданова, којег је званична Москва још раније прогласила за терористу и екстремисту, рекао је да је „легитимна мета Оружаних снага Русије“.

         Додао је да ће надлежне државне институције РФ поводом „Крокуса“ предузимати „потребне контрамере“ и нгласио:

         „Наше легалне мете су сви који су почине злочине против Русије“.

         Бортинков је такође навео да су специјалне службе Украјине директни саучесници у терористичком нападу на „Крокус“, а да су у припрему тог терористичког акта били „укључени и радикални исламисти“.

         Директор ФСБ је посебно нагласио:

         „Украјина је обучавала милитанте на Блиском истоку, а починиоце су чекали на граници након терористичког напада. Хтели су да терористе који су стрељали људе у Крокусу дочекају као хероје Украјине“.

          Према Бортњиковим речима, тренутно се свестрано проучавају „идентитети свих учесника терористичког напада, укључујући и оне у иностранству“.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари