Руска војска добила задатак да избије на линију: Харков-Запорожје-Николајев-Одеса-Придњестровље

ИНТЕГРАЦИЈА ЕКС-УКРАЈИНСКИХ ОБЛАСТИ КОШТАЋЕ У ПРВОЈ ФАЗИ – БИЛИОН РУБАЉА

* Војска је спремна за офанзиву, о чему посредно сведочи и Шојгуова дводневна посета линијским јединицама“ и његове неуобичајено оштре наредбе за покретање офанзивних дејстава

* Данас Русија, ДНР и ЛНР контролишу око 20% украјинске територије са популацијом од приближно 6 милиона људи. Планирано проширење у блиској будућности на 40–45 одсто територије, са 12–15 милиона становника, захтева хитан рад на свеобухватним административним и управљачким реформама, са интеграцијом привреде, образовања, културе и медицине у одговарајуће руске државне системе

* Садашњи војно-економски потенцијал Русије, према прорачунима стручњака РИСИ, омогућава да се ова операција у потпуности или делимично изведе у року од 2–2,5 месеца

__________________________________________________________

       ПОПУЛАРНИ руски Telegram канал „Незигар”, којег повезују са властима, најавио је нову фазу специјалне војне операције у Украјини.

       Прво је навео: „У блиској будућности биће завршене припреме за максимално форсирање операције. О томе сведоче бројни међусобно неповезани догађаји“.

       Па наставио: „Фраза коју је председник Путин лежерно изговорио „Још нисмо баш почели“ (да се боримо у Украјини) одражава његову менаџерску и организациону логику, потврђену бројним примерима током читавог периода његове владавине.

       Првобитни план да се одмах заузме Кијев, стављајући „детињасти мат“ кијевском режиму, пропао је из много разлога.

"Терминатор"

       Стога је, у складу са тактиком џудоа, исцрпљивање непријатеља почело постепеном систематском и свеобухватном припремом – од изградње економске и технолошке независности од непријатељских савеза до обучавања и јачања ударних група – како би се што брже и што бескрвније победиле Оружане снаге Украјине, денацификовале ослобођене територије и успостављали неутрални и пријатељски режими.

       Тренутно нема зависности од спољне куповине робе широке потрошње и хране, критични важни увоз долази преко трећих или четвртих земаља.

       Државна Дума је иза затворених врата разматрала предлоге закона чија је суштина стварање правног оквира за ширење овлашћења специјалних служби и давање им слободе деловања у условима специјалне операције.

       Војска је спремна за офанзиву, о чему посредно сведочи и Шојгуова дводневна посета „линијским јединицама“ и његове неуобичајено оштре наредбе за покретање офанзивних дејстава. Плус: издвајање додатних средстава за мотивисање најуспешнијих команданата и војника.

Хеликоптер Ми-28 у акцији

       Кадровске промене у влади имају изражен фокус на јачању одбрамбених способности са примарним задатком да се минимизира зависност од производње беспилотних летелица, авиона, тенкова итд. повећањем домаћег снабдевања, или прибегавањем прикривеним набавкама из иностранства.

       Јуриј Борисов је, након првог састанка у Роскосмосу, означио војну компоненту космичких активности као приоритет.

       Данас Русија, ДНР и ЛНР контролишу око 20% украјинске територије са популацијом од приближно 6 милиона људи.

       Планирано проширење у блиској будућности на 40–45 одсто територије, са 12–15 милиона становника, захтева хитан рад на свеобухватним административним и управљачким реформама, са интеграцијом привреде, образовања, културе и медицине у одговарајуће руске државне системе.

       Засад су буџетски расходи и импут-обавезе олигархијских корпорација за ове сврхе процењене на 700 милијарди – 1 билион рубаља.

Кад се рат одмакне на запад или заврши, на сцени ће се појавити

и С-300ПМ2 који ни у чему не заостају за С-400

       Припреме за поновно уједињење након ослобођења тако огромних територија биће без преседана и захтевају развој законске регулативе без неопрезног брзања.

       Дуго се предвиђао вероватни војно-стратешки задатак нове етапе специјалне операције:  избити на линију Харков-Запорожје-Николајев-Одеса, па дуж обале Црног мора до Придњестровља. Са стварањем мостобрана за даље напредовање у правцу Дњепропетровска и Кијева.

       Ово је унапред предодређено историјским правом Русије на те земље и геополитичким приоритетима обуздавања НАТО-а са стратешки повољних упоришта.

       Садашњи војно-економски потенцијал Русије, према прорачунима стручњака РИСИ, омогућава да се ова операција у потпуности или делимично изведе у року од 2–2,5 месеца.

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари