„Прилепинова гарда“ браниће Русију од обојене револуције – ако држава закаже

ОБЈАВИЛА ДА ЈЕ ЊЕН ЈЕДИНИ ЦИЉ – СПРЕЧАВАЊЕ „МАЈДАНА У РУСИЈИ“

Захар Прилепин са својим "гардистима"

* Захар ПРИЛЕПИН: „Ми смо изузетно одрасла цивилна структура, спремна да улази у вербалну грађанску конфронтацију, али - на нивоу реторике. Спремни смо да се објашњавамо, да излазимо на улицу, да постављамо питања демонстрантима, да  разговарамо. Наравно, морамо изгледати што уверљивије - како нас не би скидали са уличних бандера и о нас обрисали ноге

* Открио је када ће Прилепинова гарда прећи на `директну акцију`: „То ће се догодити ако у Москви видимо репризу сценарија из Кијева 2014. или Јеревана 2018. Ако, подржан од западних партнера и финансија, „народ Мајдана“ крене у преузимање власти уз помоћ појединих државних званичника. Таквих људи има и у државним структурама Русије. Замислите ситуацију да полиција одједном не добије потребне наредбе. Неактивност оних који су задужени за примену закона покренуће акције наше гарде“

_________________________________________________

        У РУСИЈИ већ месецима постоји странке „Гарда Захара Прилепина“ која је за свој циљ прогласила: спречавање Мајдана (обојене револуције) у земљи.

       Чак је прецизирала да жели да „разбије улицу која је Русији туђа и под туђом је контролом“.

       Прилепинова партија За правду у међувремену се фузионисала са парламентском странком Праведна Русија. Тако је настала Праведна Русија – За правду, а Прилепин настанак и мисију  своје гарде објашњава овако:

       „Гарда је искључиво елемент цивилног друштва. Наши противници либерал-западњаци конструишу одређени модел грађанског понашања кроз разне организације - од друштава за заштиту паса до уличних и спортских група. Ми радимо то исто. Не ослањамо се на насиље, на истребљење неистомишљеника. Не учествујемо у онлајн кампањама за понижавање противника. Ми смо изузетно одрасла цивилна структура, спремна да улази у вербалну грађанску конфронтацију, али - на нивоу реторике. Спремни смо да се објашњавамо, да излазимо на улицу, да постављамо питања демонстрантима, да  разговарамо. Наравно, морамо изгледати што уверљивије - како нас не би скидали са уличних бандера и о нас обрисали ноге“.

       Прилепинови `гардисти` су недавно  у центру Москве „посматрали“ скупове присталица Наваљног, али нису `интервенисали`.

Са борцима свог батаљона у Донбасу

       Прилепин је ипак донекле открио када ће Прилепинова гарда прећи на „директну акцију“:

       „То ће се догодити ако у Москви видимо репризу сценарија из Кијева 2014. или Јеревана 2018. Ако, подржан од западних партнера и финансија, „народ Мајдана“ крене у преузимање власти уз помоћ појединих државних званичника. Ниједна улична револуција, ни у Кијеву 2014. ни било где другде, не би победила да није имала отворену  или скривену подршку у владиним структурама. Таквих људи има и у државним структурама Русије. Замислите ситуацију да полиција одједном не добије потребне наредбе. И шта да радимо у том случају? Неактивност оних који су задужени за примену закона покренуће акције наше гарде“.

         Поводом скупова подршке Наваљном, додатно је указао:

       „Најавили смо да ћемо се окупити и легално окончати илегална окупљања и нереде у настајању. После тога се зачуо либерални урлик: ах, победићете нашу децу, ви сте „црна стотина“, канибали ... Наши момци су, упркос томе, изашли на трг и почели да присталицама Наваљног читају песме Твардовског. Неће тако увек бити, али неће зависити само од нас“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари