Прилепин – иако се још опоравља од атентата и четири операције – представио своју књигу о Шолохову

ПРЕКО ВИДЕО-БИМА СЕ ОБРАТИО УЧЕСНИЦИМА ФЕСТИВАЛА КЊИГЕ „ЦРВЕНИ ТРГ“

* Његово дело „Шолохов. Илегални” потпуна је биографија великог руског писца за којег је рекао: „Стваралаштво Михаила Шолохова једна је од оних ствари које су формирале и Русију и наш руски карактер, па и цео 20. век. Шолоховљево крило чак је помогло мом спасењу. Нека ми Бог опрости, чини ми се да је утицало да преживим“

* Прилепин анализира и легенде и подметања везана за руског класика. Односно: разобличава оспоравања Шолоховљевог ауторства романа „Тихи Дон“. Детаљно је и убедљиво показао да је Шолохов у тај велики роман уградио и неке догађаје везане за своју породицу и претке које други нису могли знати

__________________________________________________________

         РУСКИ писац Захар Прилепин – иако се још опоравља од атентата који је једва преживео и четири операције којима је потом био подвргнут - представио је своју нову књигу „Шолохов. Илегални”.

         Прилепин је то учинио преко видео-бима, обративши се на тај начин учесницима фестивала књиге „Црвени трг“, на којем су додељене награде за ратну прозе и ратно-извештачко новинарство.

         Ова друга носи име војног аналитичара и извештача Владлена Татарског који је погинуо од украјинске бомбе умонтиране у његову бисту од гипса.

         Прилепин је прво рекао да му је дело великог руског писца Михаила Шолохова помогло да преживи покушај атентата:

         „Стваралаштво Шолохова једна је од оних ствари које су формирале и Русију и наш руски карактер, па и цео 20. век. Шолоховљево крило чак је помогло мом спасењу. Нека ми Бог опрости, чини ми се да је утицало да преживим“.

         У својој новој књизи, која је потпуна биографија Шолохова, Прилепин анализира и легенде и подметања везана за руског класика. Односно: разобличава оспоравања Шолоховљевог ауторства романа „Тихи Дон“.

         Детаљно је и убедљиво показао да је Шолохов у тај велики роман уградио и неке догађаје везане за његову породицу и претке које други нису могли знати.

         Прилепин је Татарског сјајном личношћу.

         Пишчев аутомобил је дигнут у ваздух у Нижњеновгородској области 6. маја.

          Као организатор атентата осумњичен је Александар Пермјаков који је признао да је деловао по инструкцијама украјинских специјалних служби.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари