Министарство одбране Русије: Хладни рат се шири по свету – државе се деле на „наше“ и „туђе“

ГУТЕРЕШ АПЕЛОВАО ДА СЕ ПО СВАКУ ЦЕНУ ИЗБЕГНЕ НОВИ ХЛАДНИ РАТ

* Заменик министра одбране РФ Александар ФОМИН: „Сведоци формирања новог светског поретка. Посматрамо тенденцију да све земље буду увучене у нови хладни рат, са поделом на „наше“ и „туђе“. А сви разврстани као „туђи“ у доктринарним документима су означени као противници“

________________________________________________________________

       НОВИ хладни рат се методично шири по свету, у току је подела држава на „наше“ и „туђе“, изјавио је заменик министра одбране РФ Александар Фомин.

       Додатно је објаснио и прецизирао:

       „Сведоци формирања новог светског поретка. Посматрамо тенденцију да све земље буду увучене у нови хладни рат, са поделом на „наше“ и „туђе“. А сви разврстани као „туђи“ у доктринарним документима су означени као противници“.

       Нагласио је да се тренутни систем односа међу земљама урушава, а нове врсте оружја и ширење конфронтације у свемир, као и кибер простор, доводе до промене самих принципа ратовања.

       Фомин је навео да ће се о свему овоме разговарати и на московској конференцији о међународној безбедности на коју су посебно позвани и високи представници НАТО.

       Раније је заменик председника Савета безбедности РФ Дмитриј Медведев рекао да су односи Русије и Запада у неким областима гори и напетији него време хладног рата.

       Генерални секретар УН Антонио Гутереш позвао је да се по сваку цену избегне нови хладни рат.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари