Медведев Токију: Русију не занимају „осећања јапанског народа“ према нашим Курилима

ФУМИЈУ КИШИДИ ПОРУЧИО: ДА СУ ТА ОСТРВА ЗАУВЕК РУСИЈА И ДА ЋЕ НА ЊИМА УСКОРО ПОЈАВИТИ НОВО ОРУЖЈЕ

* Дмитриј МЕДВЕДЕВ: А самураји који су (због нашег става) посебно тужни - могу да умру на традиционални јапански начин. Нека ураде себи сеппуку. Ако, наравно, имају храбрости. Јер, изгледа да им је много пријатније да се страствено љубе са Американцима, потпуно бришући Хирошиму и Нагасаки из сећања...

_____________________________________________________

          ЗАМЕНИК председника Савета безбедности Русије - Дмитриј Медведев који је и лидер владајуће Јединствене Русије - оценио је најновију изјаву шефа јапанске владе Фумија Кишиде која се тицала и припадности јужних Курилских острва.

          „Кишида је поново говорио о мировном споразуму са Русијом. Наравно, нико није против мировног споразума уз разумевање:

          1. „Територијално питање“ је заувек затворено у складу са Уставом Русије.

          2. Курилска острва ће се активно развијати, а истовремено ће расти њихова стратешка улога, укључујући и размештање новог наоружања на њима.

          3. Ми у Русији уопште не маримо за „осећања јапанског народа“ у вези са такозваним „северним територијама“. Курили нису „спорне територије“, то је Русија.

          А они самураји који су (због нашег става) посебно тужни могу да умру на традиционални јапански начин. Нека ураде себи сеппуку. Ако, наравно, имају довољно храбрости.

           Јер, изгледа да им је много пријатније да се страствено љубе са Американцима, потпуно бришући Хирошиму и Нагасаки из сећања...

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари