Медведев: НАТО је злочиначки пакт који треба да буде распуштен и да се покаје пред планетом

НАГЛАСИО ДА АЛИЈАНСА ДЕЛУЈЕ У ИНТЕРЕСУ АГЛОСАКСОНАЦА И ЊИХОВИХ ПОСЛУШНИКА

* Дмитриј МЕДВЕДЕВ: Столтенберг је рекао да ће Украјина победити као суверена независна држава, али није рекао ништа о њеном територијалном интегритету. Они ће победити, али, по свему судећи, у веома суженим границама и такви суверени ће сести за преговарачки сто

___________________________________________________

       ЦИВИЛИЗОВАНОМ свету није потребан НАТО, алијанса треба да се покаје пред човечанством, после чега организацију треба расформирати као злочиначку организацију, оценио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

       Подсетио је да је генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг рекао да ће Украјина победити као суверена независна држава, али да шеф алијансе притом „није рекао ништа о њеном територијалном интегритету“:

       „Они ће победити, али, по свему судећи, у новим, веома суженим границама своје независности и такви суверени ће сести за преговарачки сто. То је већ напредак. А стална регресија је у томе што бахати НАТО-овци увек лако забораве на државне ударе које је њихова организација починила у сувереним земљама широм света, на свргнуте легитимно изабране шефове држава и убијене десетине хиљада цивила – стараца, жена и деце.Забораве и на своје снабдевање оружјем зоолошких штребера и екстремистичких режима. Али, неће бити некажњивости лидера Северноатлантске алијансе за почињене злочине“, нагласио је Медведев.

       Он је указао да је НАТО „од свог формирања више пута доказао своју чисто затворену корпоративну суштину, делујући у интересу шачице англосаксонских земаља и њихових послушника“.

       Навео је да у земљама НАТО живи не више од 12 одсто светске популације.

       „Цивилизованом свету та организација није потребна. НАТО мора да се покаје пред човечанством и да буде расформиран као злочиначка организација“, закључио је Медведев.

Дмитриј Медведев

       Рекао је и да би после резолуције о „репарацијама“ Русије Украјини Генерална скупштина УН требало да усвоји резолуцију да САД надокнаде штету коју су нанеле Кореји, Вијетнаму, Ираку, Југославији и другим бројним земљама.

       Ако НАТО испоручи Кијеву комплексе Патриот, заједно са људством, ти системи ће одмах постати легитимна мета руских Оружаних снага, упозорио је Медведев.

       „Надам се да северноатлантски импотенти то разумеју“, оценио је.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари