Медведев: Гаранције које Кијев тражи од Запада увертира су за трећи светски рат

КИЈЕВСКА ХУНТА ТРАЖИ БЕЗМАЛО ШИРЕЊЕ ПЕТОГ ЧЛАНА НАТО НА УКРАЈИНУ

* Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј МЕДВЕДЕВ: „Кијевска камарила је изнедрила пројекат безбедносних гаранција које су у суштини пролог за трећи светски рат. Наравно, нико неће дати никакве гаранције украјинским нацистима. У супротном, западне земље неће моћи да седе у својим удобним кућама и становима, јер ће све око њих да букти

* Председник спољнополитичког комитета Државне Думе Леонид СЛУЦКИ: Ово нису никакве гаранције безбедности, већ нацрт пакта за укључивање земаља НАТО и њихових савезника у сукоб у Украјини

____________________________________________________

       ЗАМЕНИК председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев оценио је да „Кијевски споразум о безбедносним гаранцијама“ представља први корак ка глобалном сукобу.

       Нагласио је притом: „Кијевска камарила је изнедрила пројекат безбедносних гаранција, које су у суштини пролог за трећи светски рат. Наравно, нико неће дати никакве гаранције украјинским нацистима“.

       Медведев сматра да гаранције које тражи кијевска хунта значе безмало ширење Петог члана Северноатлантског пакта на Украјину.

       У том члану се наводи: ако једна држава чланица НАТО постане жртва оружаног напада, савезници ће то сматрати нападом на све земље алијансе и предузети радње које сматрају неопходним.

       Заменик председника Савета безбедности РФ је такође рекао да би даље напумпавање Кијева оружјем могло да доведе до преласка војне кампање на други, виши ниво. Према његовим речима, тада западне земље неће моћи да „седе у својим удобним кућама и становима“, јер ће „све око њих да букти“.

       Истим поводом се огласио је шеф комитета Државне Думе за међународне послове Леонид Слуцки, рекавши да је нацрт безбедносног споразума који је објавио Кијев предложен да документује напредовање западне војне инфраструктуре „све до граница Руске Федерације“:      

Леонид Слуцки

       „Нацрт тзв. Кијевског споразума о безбедности подразумева да Запад наставља конфронтацију са Русијом на украјинској територији. Све његове тачке су усмерене само на даљу ескалацију. Предлаже се померање војне инфраструктуре западних земаља до руских граница и кљукање Украјине западним оружјем, из којег ће њени нацисти наставити да убијају децу Донбаса и да пуцају на Русе“.

       „Па, клаузула која „не поништава намеру Кијева да уђе у НАТО“ само потврђује исправност и благовременост одлуке о спровођењу специјалне операције Русије у Украјини... Ово нису никакве гаранције безбедности, већ нацрт пакта за укључивање земаља НАТО-а и њихових савезника у сукоб у Украјини“.

        Слуцки је закључио: „Ово је пројекат против Русије која је нуклеарна сила. Надам се да су сви западни партнери Кијева свесни шта су позвани да потпишу. А нека знају да ће специјална операција денацификације и демилитаризације Украјине бити настављена и приведена крају“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари