Медведев: Америка краде ЕУ економски потенцијал, али Бриселу за раскид фали и - тестостерон

ОЦЕНИО ДА СД ДЕКОНСТРУИШУ ЕВРОПУ И ТРЕТИРАЈУ ЈЕ КАО – ДЕВОЈКУ СА УЛИЦЕ

* Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј МЕДВЕДЕВ: До „развода“ САД и ЕУ може доћи због „економског неверства“, па чак и до одбијања америчких власти да испуњавају „брачне обавезе“

_____________________________________________________________

       ОДНОСИ између земаља Европе и САД могу се завршити „прљавим скандалом“ и „мучном поделом имовине“ због одбијања Вашингтона да дели профит, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

       До „развода“ САД и ЕУ може доћи због „економског неверства“, па чак и до одбијања америчких власти да испуњавају „брачне обавезе“, оценио је Медведев.

       Он је САД назвао „алфа мужјаком” који - кршећи заклетве љубави и верности - лаже и не помишља да дели профит са „остарелим партнером” и све присваја себи.

       Медведев је оценио да САД убрзавају усисавање европских компанија у сопствену економију, стварајући за то привлачни систем субвенција и пореских подстицаја, заобилазећи интересе Европе која стари.

       Такође, власти САД подстичу сопствене грађане да купују робу америчке производње, за разлику од Европске уније коју је захватило „политичко лудило“.

       Антируске санкције остављају све мање шанси компанијама из Европе да нормално раде у својим земљама, пошто је руско тржиште затворено, а кинеско „чврсто натрпано својом робом“.

       По његовом мишљењу, Сједињене Државе „деконструишу“ Европу и третирају је „као девојку са улице“.

       Европска унија још може да раскине са америчким економским партнерима и да започне нови живот, али ЕУ за то нема довољно одлучности, а има проблерм и са мањком тестостерона.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари