Кирилов: Москва ће поново тражити међународну истрагу о биолабораторијама Пентагона

„НАЂЕНА ДОКУМЕНТА СВЕДОЧЕ ДА СУ НА БИОЛОШКОМ ОРУЖЈУ РАДИЛИ У БЛИЗИНИ ГРАНИЦА РУСИЈЕ“

* Игор КИРИЛОВ „Посебно забрињава тестирање - под контролом Министарства одбране САД - узрочника заразних болести и токсичних супстанци на украјинском војном особљу и ментално болесним особама

_____________________________________________________

       MОСКВА је саопштила да је забринута због токсичних супстанци које је Пентагон тестирао на припадницима војске у Украјини – изјавио је Игор Кирилов, начелник снага радијационе, хемијске и биолошке одбране Оружаних снага РФ.

        „Посебно забрињава тестирање - под контролом Министарства одбране САД - узрочника заразних болести и токсичних супстанци на украјинском војном особљу и ментално болесним особама. Пентагон у Украјини – навео је Кирилов - реализује војно биолошке програме. Анализа докумената пронађених у украјинским биолошким лабораторијама, показала је да се развој компоненти биолошког оружја одвијао у непосредној близини границе Русије“.

       Нагласио је да опасне америчке војне експерименте у Украјини потврђују и уговори о раду, одобрене регистрационе картице и извештајна документација извођача из Пентагона — „Бллек енд Вич“ и „Метабиота“.

       Кирилов је указао да Сједињене Државе настављају своје „војно-биолошке активности“. Додао је да је Бела кућа 18. октобра објавила нову стратегију за сузбијање биолошких претњи, која подразумева њихово финансирање са 88 милијарди долара, укључујући 17 милијарди долара у првој години.

       „Према том документу, истакао је Кирилов, управљање биолошким ризицима је витални приоритет за Сједињене Државе, а одговор на њих треба да буде оштар и тренутан. У вези са овим, Сједињене Државе покушавајуда се мешају у унутрашње ствари других држава“.

       Кирилов је нагласио да ће Москва поново иницирати разговоре о стварним циљевима истраживачких програма Пентагона.

       Савет безбедности УН није 3. новембра одобрио резолуцију Руске Федерације о истрази рада америчких биолошких лабораторија. Русија и Кина су наводно гласале за, док су јој се успротивиле САД, Британија и Француска, а девет делегација било уздржано.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари