Галијашевић: Муслиманска браћа су дала радикалну политичку платформу другим терористима

НАСТУПИО НА ОКРУГЛОМ СТОЛУ У МАЈКОПУ, У ЈУЖНОРУСКОЈ РЕПУБЛИЦИ АДИГЕЈИ

* Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ је за пример навео организацију Муслиманска браћа чији следбеници покушавају да помоћу терора успоставе своју идеологију и власт у светским размерама: „Муслиманска браћа су дала и идеолошку платформу по којој су наставиле да раде друге терористичке организације. Британци су ову организацију, коју су створили пре сто година (1928.), назвали Муслиманска браћа, а она је дубоко антиисламска и антимуслиманска.

_________________________________________________________

       НА МАЈКОПСКОМ државном технолошком универзитету одржан је округли сто "Јачање међуконфесионалних односа у Републици Адигеја и Краснодарском крају."

       У раду округлог стола узели су учешће представници власти, научници, правници и јавне личности. Разменили су мишљења о заједничким напорима органа власти и традиционалних конфесија Русије у јачању међуконфесионалног и међунационалног мира.

       Експерти су разменили и успешне праксе усмерене на хармонизацију међурелигијске сарадње на југу Русије и размотрили њихове перспективе. 

       Први пут  је у раду округлог стола учествовао експерт из Босне и Херцеговине, Џевад Галијашевић, стручњак за међународну безбедност и аналитичар који се бави социјалним и конфесионалним проблемима. 

       Државна теле-радио компанија Адигеја тим поводом је припремила и објавила прилог у коме је посебну пажњу посветила Галијашевићу, који је наступио са рефератом "Радикални ислам и неонацизам као инструменти геополитике у савременом свету".

       РТВ Адигеја: Округли столови посвећени теми међуконфесионалних односа се у овим крајевима држе на - редовној основи. Учесници су још једном оценили да су такви разговори неопходни да би младе генерације знале какве ризике доносе актуелне промене у свету. Ризици, пре свега. долазе од терористичких организација.

       По мишљењу експерата, опасности су и даље на високом нивоу. Тероризам је, према речима Џевада Галијашевића, увек механизам реализације туђих замисли, а главни циљ је да се посеју страх и хаос.

       Галијашевић је за пример навео организацију Муслиманска браћа која је основана још 1928. године. Та организација је за своје главно оружје изабрала религију. Њени следбеници покушавају да помоћу терора успоставе своју идеологију и власт у светским размерама.

       Муслиманска браћа су проглашена за терористичку организацију чији је рад у Русији забрањен.

       ГАЛИЈАШЕВИЋ: То јесте терористичка организација. Она је дала радикалну политичку платформу свим терористичким организацијама. Већину терористичких организација су створили Британци, у то су кренули пре сто година. Муслиманска браћа су дала идеолошку платформу по којој су наставиле да раде друге терористичке организације. Британци су ову организацију, коју су створили пре сто година, назвали Муслиманска браћа, а она је дубоко антиисламска и антимуслиманска. 

       Прилог РТВ Адигеје је завршен закључком са скупа да је супротстављање главном светском злу могуће само сталним просвећивањем у коме су кључни јединство и сагласје без обзира на погледе, религију и националност.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари