Дробњицки: САД и Запад не одустају од Украјине као антиРусије – зато њена државност мора бити ликвидирана

БЛИНКЕН ОБЈАВИО ДА СЕ САД НЕ ПРОТИВ ДА КИЈЕВ АМЕРИЧКО ОРУЖЈЕ КОРИСТИ ПРОТИВ НОВИХ ОБЛАСТИ РФ

* Московски американолог Дмитрија ДРОБЊИЦКИ: „Сваки пут када се у Вашингтону тражи идеја за украјинску државност, све се сведе на концепт анти-Русије. Зато што колективни Запад не престаје и неће престати да Украјину као државу на све начине користити да обузда Русију

________________________________________________________________

       „КОЛЕКТИВНИ Запад ће Украјину као државу користити на све могуће начине да би била војна претња Русији. Зато украјинска државност мора бити ликвидирана“, рекао је политички аналитичар Дмитриј Дробницки.

       Дробњицки је озбиљан и утицајан американолог, а цитираним речима је одреаговао на дозволу Стејт департмана Украјини да америчко и западно оружје користи против четири бивше украјинске области које су ушле у састав Руске Федерације.

       „Верујем - док год украјинска држава постоји у облику у коме постоји и као антируски пројекат – да ће се све што се догађало последњих година и месеци наставити. Дакле: и снабдевање западним наоружањем, и гранатирање руских региона. Не само нових“.   

       Дробњицки посебнои указује: „Сваки пут када се у Вашингтону тражи идеја за украјинску државност, све се сведе на концепт анти-Русије. Зато што колективни Запад не престаје и неће престати да Украјину као државу на све начине користити да обузда Русију, изврши притисак на нас и створи нам војне претње“.

       Зато закључује: „Док украјинска држава не буде ликвидирана, војна опасност за Русију ће остати. Запад ће настављати да Оружаним снагама Украјине испоручује оружје, да Кијев хушка против Русије. И даље ће, такође, толерисати украјинске нацисте, затварајући очи на све што се дешава“.

       Амерички државни секретар Ентони Блинкен је рекао да се САД не противе употреби западног наоружања од стране Кијева против региона Украјине који постану део Русије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари