Bloomberg: Џонсон, Трас и Волас ометају дипломатско решење украјинске кризе

АМЕРИЧКА НОВИНСКА АГЕНЦИЈА ОПОМИЊЕ: КИЈЕВ ТРЕБА ДА БУДЕ ОПРЕЗАН СА ТАКВИМ ПРИЈАТЕЉИМА

* Указала: „Лиз Трас и Бен Волас личе на фудбалске навијаче који вриште са трибина, а не на шефове два ресора једне озбиљне земље“

________________________________________________________

         ВОДЕЋИ британски политичари ометају дипломатско решење украјинске кризе, оценила је америчка новинска агенција Bloomberg.

       Указала је да Борис Џонсон и његова  министарка спољних послова Лиз Трас и министар одбране Бен Волас покушавају да подигну свој рејтинг уз помоћ сукоба у Украјини.

       Џонсонова репутација је, како подсећа агенција, озбиљно нарушена због скандала око забава у владиној резиденцији у Даунинг стриту током корона-карантина широм земље.

       Још је навела: „Трас и Волас личе на фудбалске навијаче који вриште са трибина, а не на шефове два ресора једне озбиљне земље“.

       И упозорила: чак и ако Џонсон оде са функције, ништа се неће променити, јер његови сарадници по својој милитантној реторици нису инфериорнији од премијера:

       „Зато Украјина треба да буде на опрезу са таквим британским пријатељима“.

       Почетком маја, Џонсон је обећао Кијеву нови пакет војне помоћи од 300 милиона фунти, Радаре, тешке дронове и наочаре за ноћно осматрање...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари