Володин: Америка помаже Русији и Кини да створе нову G8

НАВЕО ДА СУ У НОВОЈ ГРУПИ ЈОШ: ИНДИЈА,ИРАН, ИНДОНЕЗИЈА, БРАЗИЛ, МЕКСИКО И ТУРСКА

Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган

* Председник Државне Думе указао да групу чине земље које су за равноправне односе и не учествују у санкционим ратовима и нагласио: „Нова група је по збирном БДП 24,4 одсто испред старе. А САД настављају да стварају напетост у свету при чему саме економски тону и губе хегемонију“

_______________________________________________________

       ВЈАЧЕСЛАВ Володин, председник Државне Думе, доњег дома руског парламента, рекао је да су САД саме створиле услове у којима су Русија и друге земље које заговарају равноправни дијалог и узајамно корисне односе фактички створиле „нову Групу 8“.

       Према његовим речима, нову G8 чине: Кина, Индија, Русија, Индонезија, Бразил, Иран, Турска и Мексико.

Кинеска нова година

       Володин је указао да економије Сједињених Држава, Јапана, Немачке, Британије, Француске, Италије и Канаде „настављају да пуцају под теретом антируских санкција и да су САД у првом кварталу ове године забележиле пад  БДП за 1,5%, са инфлацијом (8,6 одсто) која је на највишем нивоу од децембра 1981. године.

       Формирању нових тачака раста у свету, самтра Володин, допринело је и кидање постојећих економских односа Вашингтона и његових савезника.

Дигитална Индија

       „Група од осам земаља које не учествују у санкционим ратовима – Кина, Индија, Русија, Индонезија, Бразил, Мексико, Иран, Турска – по збирном БДП је 24,4 одсто испред старе групе. А САД настављају да стварају напетост у свету при чему саме економски тону“.

       Володин је овоме додао: и да САД  „чине све да реше своје проблеме на рачун других, што ће их неминовно довести до губитка хегемоније у свету“.

       Региструјте се на нашем Telegram  каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари