Украјински посланик: Још десет година овако и – убићемо своју земљу

ВЛАСТИ ПОСТАВИО ПИТАЊЕ: КОЈЕ РЕФОРМЕ ВАМ ЈОШ ФАЛЕ ПА ДА НАС ДОТУЧЕТЕ?  

* Вадим РАБИНОВИЧ: Уједињене нације су објавиле да око 30 одсто Украјинаца не доживи 65 година. Ужасно је и што је више од половине тих људи могло бити спасено да право на лечење у Украјини није уништено. Становништво Украјине се смањило на 35 милиона људи

______________________________________________________

       САДАШЊА стопа смањивања становништва катастрофална је и прети Украјини уништењем током наредних десет година, изјавио је посланик Врховне раде Вадим Рабинович.

       Украјински политичар је подсетио на недавно објављене податке Уједињених нација о демографској ситуацији у тој земљи, према којима око 30 одсто Украјинаца не доживи 65 година.

       „Ужасно је и што је више од половине тих људи могло бити спасено да право на лечење у Украјини није уништено. Становништво Украјине се смањило на 35 милиона људи. Тако ћемо уништити Украјину у наредних десет година“, рекао је Рабинович.

       Он је додао да око три милиона грађана Украјине ради у иностранству, а да ће у блиској будућности тај број само расти.

       „Само у првој половини 2021. године становништво Украјине се смањило за 205 хиљада људи. Заиста, ако то потраје - за десет година Украјине уопште неће бити јер је ове године и наталитет у земљи достигао историјски минимум“, изговорио је Рабинович.

       На крају је поставио питање својој власти:„Које реформе вам још недостају па да дефинитивно убијете Украјину?“

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари