Украјинци пред потпуним губитком Бахмута, Соледара, Марјинке и Авдејевке

САВЕЗНИЧКЕ СНАГЕ ПОТПУНО ОЧИСТИЛЕ ПЕСКИ, ВОЈНО УТВРЂЕЊЕ НА ПЕРИФЕРИЈИ ДОЊЕЦКА

* Са падом Бахмута, који има преко 73.000 становника, Укри ће морати да беже и из Опитног и Зајцева, а Кодему, за коју се воде борбе, већ губе. Из Бахмута ће руска војска директно угрожавати за кијевску хунту још важнији Краматорск и Славјанск, а и важне градове Константиновка и Дружковка

* Руска војска и Други корпус ДНР ушли су и у Соледар и „даве“ Авдејевку. Тако да су три украјинске јединице - 54. механизована, 56. и 58. моторизована пешадијска бригада – не само  изгубиле борбену способност због великих губитака, него и својевољно напустиле положаје

_____________________________________________________

       УКРАЈИНЦИ очекивано све брже губе борбене положаје које су утврђивали осам година, а и градове и територије.

       Светски позната руска приватна војска „Вагнер“ ушла је у стратешки важни град Бахмут коме ће, чим буде ослобођен, бити враћено старо име – Артјомовск.

       Борбе се воде на истоку града, најжешће око Улице Патриса Лумумбе.

       Са падом Бахмута, који има преко 73.000 становника, Украјинци ће морати да беже и из Опитног и Зајцева, а Кодему, за коју се воде борбе, већ губе.

       Из Бахмута ће руска војска директно угрожавати за кијевску хунту још важнији Краматорск и Славјанск, а и важне градове Константиновка и Дружковка.

       Ратни извештач московског дневног листа „Известија“, Денис Кулага, јавља да артиљеријска канонада око Бахмута од јутрос не престаје ни на минут.

       Он наглашава да „ради“ и украјинска артиљерија и да то може бити „димна завеса“ која ће прикрити одступање украјинске главнине из града.

       Улазак савезничких снага у Бахмут потврдио је и амбасадор Луганске Републике у Русији Родион Мирошњик.

       Савезничке снаге потпуно су овладале насељем Пески и одатле ће кренути на север према Водјаном и Орловки. Да Укрима који још бране Авдејевку одсеку пут на запад.

Борбе на прилазима Бахмуту

       Преузеле су контролу и над више од половине Марјинке из које су Укри свих последњих година, као и из Авдејевке гранатирали Доњецк, изјавио је Виталиј Кисељов, помоћник министра унутрашњих послова ЛНР.

       Руска војска паралелно напада градиће Бајрак и Гусаровка, важна украјинска утврђења на десној обали Северског Донца. Са намером да направи велики плацдарм за наступање и према Славјанску и за залажење с југа и југозапада украјинским снагама које држе Харков.

       Руска војска и Други корпус ДНР ушли су и у Соледар и „даве“ Авдејевку. Тако да су три украјинске јединице - 54. механизована, 56. и 58. моторизована пешадијска бригада – не само  изгубиле борбену способност због великих губитака, него и својевољно напустиле положаје.

       Савезничке снаге последњих дана брже продиру из два разлога: најбоље украјинске јединице су у доброј мери десетковане (погинули, теже и тешко рањени...), а научиле су и да много ефикасније уништавају америчке радаре за противартиљеријску борбу.               

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари