Украјинци губе и на северу и на југу – остављају Лисичанск и Северодоњецк да не би били опкољени

УЗАЛУДНЕМАЧКИ КАНЦЕЛАР  ШОЛЦ ВАПИ: „НИПОШТО НЕ ДОПУСТИТИ ПОБЕДУ РУСИЈЕ У УКРАЈИНЕ

* Украјинска армија у Попасној брани сваку кућу, али су управо изгубили важан град Рубежное

* Руси напредују и на јужном фронту. Заобилазећи Угљедар са запада, већ су преузели контролу над четири `успутна` насеља и почињу опкољавање Велике Новосјолке. Са правцима удара према Курахову и Покровску

_____________________________________________________

       БРИТАНСКИ премијер Борис Џонсон је изјавио: „Наш циљ је да Украјину тако наоружамо и ојачамо да Русији више никада не падне на памет да икада више покуша нову инвазију“.

       Немачки канцелар Олаф Шолц истовремено је открио шта је минимални циљ званичног Берлина: „Нипошто не допустити победу Русије у Украјини“.

       Изгледа да ће се жеља остварити само Џонсону, али потпуно контра од онога што би у Лондону волели. Русија више неће морати да војно улази у Украјину.

       Украјинци у Попасној на северу Донбаса бране сваку кућу иако су две трећине града већ изгубили. А бране да би омогућили одступање својих који су држали Лисичанск и Северодоњецк.

       Данас су изгубили важан град Рубежное, а има индиција и да су одмах потом почели да остављају та два града да не би били опкољени јер руска војска већ са запада заобилази Славјанск и Краматорск, што значи да би се и Лисичанск и Северодоњецк за који дан могли наћи у великом `котлу`.

       Ово може значити да је кијевски генералштаб, у којем главну реч воде Американци и Британци, одлучио да појача одбрану Славјанска и Краматорска и да их брани по сваку цену.

       Руси напредују и на јужном фронту. Заобилазећи Угљедар са запада, већ су преузели контролу над четири `успутна` насеља и почињу опкољавање Велике Новосјолке. Са правцима удара према Курахову и Покровску.

       У оба града је међу Украјинцима паника. Утолико већа што је добар део њиховог становништва спрема да руску војску дочека као браћу ослободиоце.

       Зато украјинска војна полиција у Покровску грађанима масовно одузима мобилне телефоне.

        Региструјте се на наш Telegram канал: https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари