Украјинци добили наредбу да по сваку цену бране Северск и Бахмут, нарочито - "Бахмут-Стаљинград"

РУСИ ИЗ СОЛЕДАРА ВЕЋ КРЕЋУ ПРЕМА СЕВЕРСКУ – НАРЕДНИХ ДАНА ЋЕ НАСТОЈАТИ ДА ОПКОЛЕ БАХМУТ

Батерија руских ракетних бацача у дејству

* Чим униште последње украјинско упориште западно од Клешћејевке – Руси ће почети офанзивна дејства према Ивановском и Часовом Јару, а успех те операције ће значити опкољавање Бахмута. Његов гарнизон ће морати да се бори у потпуном окружењу или да бежи. Да не би поновио судбину Соледара, у којем су Укри – како је објавило Министарство одбране Русије – само током протекла три дана имали више од 700 погинулих

* Московски војни експерт Василиј ДАНДИКИН: Са Соледаром поново преузимамо иницијативу и враћамо се победама. То је веома важно за нашу војску. Бахмут је већ у оперативном обручу, који ће се – ако се украјинске снаге из њега не извуку - претворити у прави котао. Украјинске формације се тога веома плаше јер ће се све опет завршити њиховим великим губицима. Котлове, осим у случају Мариупоља, нисмо правили од 2015. године. Последњи је био у Дебаљцеву

__________________________________________________________          

       ВОЈНИ врх Украјине издао је наредбу својима да -  после губитка Соледара - по сваку цену бране Бахмут (Артјомовск) и Северск.

       Нарочито Бахмут који Владимир Зеленски и врх његовог режима покушавају да прогласе за свој Стаљинград.

       Ово ће за Укре бити „немогућа мисија“.

       „Вагнеровци“ и друге руске јединице су из Соледара већ кренуле на Раздоловку чије заузимање ће им бити – важан корак ка Северску.

       Неуспели украјински покушаји да заузму Кремену вратиће им се наредних дана као бумеранг. Другим речима, сви су изгледи да ће руска војска из тог града (И Сватова) кренути према  Јампољу и Красном Лиману, а и на Северск.

       Са Севера и северозапада. Удар са истока – из Северодоњецка и Лисичанска – напросто се подразумева.

       Чим униште последње украјинско упориште западно од Клешћејевке – Руси ће почети офанзивна дејства према Ивановском и Часовом Јару, а успех те операције ће значити опкољавање Бахмута.

Руска тенковска посада

прелази на нови положај

       Његов гарнизон ће морати да се бори у потпуном окружењу или да бежи. Да не би поновио судбину Соледара, у којем су Укри – како је објавило Министарство одбране Русије – само током протекла три дана имали више од 700 погинулих.

       Пад Соледара и неизбежни скори пад Бахмута и Северска урушиће и украјинску одбрану Авдејевке и Марјинке и знатно убрзати ослобађање целог Донбаса.

       По проценама војних експерата, руска офанзива ће се даље кретати према Славјанску, Краматорску  и Харковској области.

       Један од њих, Василиј Дандикин, наглашава:

        „Бахмут је већ у оперативном обручу, који ће се – ако се украјинске снаге не извуку - претворити у прави котао. Украјинске формације се тога веома плаше јер ће се све опет завршити њиховим великим губицима. Котлове, осим у случају Мариупоља, нисмо правили од 2015. године. Последњи је био у Дебаљцеву“.

       И закључује: „Са Соледаром поново преузимамо иницијативу и враћамо се победама. То је веома важно за нашу војску. После јесењих тактичких неуспеха, војници и официри су добили ново самопоуздање“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари