Украјина на јужном фронту нагомилала 60.000 војника, хоће ли кренути на Запорошку област?

СКОТ РИТЕР: ХАРКОВСКИ ПРОДОР ЈЕ УКРАЈИНСКИ МАКСИМУМ – РУСИЈА ЋЕ БИТИ ПОБЕДНИК

* Константин СИВКОВ: За уништавање украјинских трупа треба користити далеколетне тешке бомбардере од којих је сваки способан да понесе 24 тоне бомби. Треба укључити и фронтовске бомбардере, а не високопрецизно оружје, и тући по `квадратима` јер су украјинске снаге распоређене по пољима. Морају бити уништена и главна железничка чворишта у Николајевској и Криворошкој области

* Јаков КЕДМИ: „Украјинци данима туку Запорошку атомску централу. То је и атомска опасност и остављање великих територија без струје. Најбоље би било да је Русија – да би то спречила – заузела Никопољ одакле Украјинци испаљују ракете на ту АЦ. У сваком случају, Русија је одавно требало да успостави правило: ви остављате Донбас, или део Донбаса, без струје – ми остављамо део Украјине без струје. Или целу“

* Скот РИТЕР: „Све што је битно у украјинском рату обезбеђује НАТО, а украјински војници су за алијансу само пешадија и топовско месо. Харковски продор је подбачај руске војне обавештајне службе, али тај пораз нема стратешку тежину. То је и Пирова победа Украјине. До руског максимума још је далеко“

________________________________________________________

       РУСКА авијација уништила је штаб и базу за обуку посебног украјинског центра за специјалне операције „Југ“ у близини Очакова.

       Такође код Николајева, Ваздушно-космичке снаге РФ су ракетирале положаје украјинске 28. моторизоване пешадијске бригаде.

       И ово је, заједно по превентивним дамбама на реци Ингулец, доказ да војни врх у Москви има сазнања да кијевска хунта и америчке и британске војне структуре, које се крију иза њених леђа, планирају нови покушај пробоја према Херсону и према Енергодару и Мелитопољу. 

       Доктор војних наука Константин Сивков, потпредседник московске Академије ратетних и артиљеријских наука, открива шта се наредних дана може догађати на „јужном фронту“, који за обе стране постаје стратешки важан, можда и најважнији:

       „Оружане снаге Украјине наспрам Херсона су концентрисане до 60 хиљада војника. А ако их не уништи превентивним ударима - офанзива може бити успешна. А онда Укри могу кренути и на Крим“.

       Сивков предлаже да руски Генералштаб у операције укључи тешке бомбардере:

       „Сада Оружане снаге Украјине `опипавају` наше одбрамбене линије. То се може видети на примеру Кисељовке и Кинбурнске косе. Нажалост, неуспех да извршимо ударе са наше стране може постати аналоган ономе што се догодило након резултата преговора у Истанбулу у марту, када смо напустили огромне територије“.

       Сивков сматра да за уништавање украјинских трупа, треба користити далеколетне тешке бомбардере од којих је сваки способан да понесе 24 тоне бомби. Такође, да треба укључити и фронтовске бомбардере, а не високопрецизно оружје:

       „Потребно је тући по `квадратима` јер су украјинске снаге распоређене по пољима. Морају бити уништена и главна железничка чворишта у Николајевској и Криворошкој области“.

Ту-95 - све ове бомбе

може да понесе одједном

       Војни експерт Борис Рожин указује:

       „Оружане снаге Украјине заиста настављају са покушајима напредовања према Херсону са стране Посад-Покровског и Кисељовке. Досад су сваки пут били неуспешни, али не одустају. У Настављају са концентрацијом и прегруписањем трупа за извођење офанзивних операција“.

       Рожин додаје: „Иако су ту имали највеће губитке, није искључено да ће покушати да за офанзиву користе мостобран на реци Ингулец, код Андрејевке. А не искључујем да ће напад са те стране само маскирати главни украјински удар на Запорошку област. Тај напад може кренути од Васиљевке где Кијев данима гомила трупе“.

       Израелски војни експерт Јаков Кедми сматра да је Русија досад ратовала више него половично и дефанзивно:

       „Украјинци данима туку Запорошку атомску централу. То је и атомска опасност и остављање великих територија без струје. Најбоље би било да је Русија – да би то спречила – заузела Никопољ одакле Украјинци испаљују ракете на ту АЦ. У сваком случају, Русија је одавно требало да успостави правило: ви остављате Донбас, или део Донбаса, без струје – ми остављамо део Украјине без струје. Или целу“.

       Амерички војни стручњак Скот Ритер и даље процењује да ће Русија бити победник. Иначе, указује да је почела трећа фаза и да се води рат између Русије и НАТО.

       Скот посебно наглашава: „Све што је битно у украјинском рату обезбеђује НАТО, а украјински војници су за алијансу само пешадија и топовско месо. Харковски продор је подбачај руске војне обавештајне службе, али тај пораз нема стратешку тежину. То је максимум свега што војно може Украјина и њена Пирова победа. До руског максимума још је далеко“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари