У Украјини постоји школска баскеташка екипа „Хитлеровци“

КИЈЕВ ТВРДИО ДА СУ УПОЗОРЕЊА РУСИЈЕ ДА СЕ ПОВАМПИРУЈЕ НЕОНАЦИЗАМ – ПРОПАГАНДА АГРЕСОРА

       ПОРТПАРОЛКА  Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова прокоментарисала је појаву у Новомиргороду, у Кировоградској области Украјине, омладинске баскеташке екипе „Хитлеровци“.

       „Званични Кијев годинама убеђује свет да су упозорења Москве да се у Украјини повампирује неонацизам `пропаганда агресора`. Још је борбом против `информативних напада Русије` оправдавао затварање непожељних медија, прогон новинара и реке својих лажи. Истовремено је рушила споменике борцима против фашизма, а подизала споменике квислинзима. Плус: забрањивала је филмове, а у међувремену је неприметно порасла генерација која показује очевима и мајкама до чега доводи експериментисање са историјом“.

       На постојање „Хитлероваца“ први је украјинској јавности скренуо пажњу Игор Немировски, бивши заменик шефа Државне пољопривредне инспекције Украјине који је родом из Новомиргорода.

       Посведочио је да је помислио да није добро чуо када је било преко разгласа објављено која ће школска епика следећа наступити:

       „Да бих био сигуран, питао сам дечаке из супарничког тима. Кроз смех су потврдили да се ривалски тим зове Хитлеровци. Представници градске власти, који су присутни, нису имали ништа против да на крају уруче награде Хитлеровцима! Била је присутна и полиција, али никоме ништа није сметало!“

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари