Трас признала да њена пореска политика може изазвати економску нестабилност

ИНВЕСТИТОРИ ПОЧЕЛИ ДА РАСПРОДАЈУ ФУНТЕ – УСЛЕДИО РЕКОРДНИ ПАД

* Наследница Бориса Џонсона још се не колеба: „Одлучна сам да новим курсом ослободимо наш потенцијал, повећамо снагу своје економије и осигурамо бољу будућност за све“

___________________________________________________________

       БРИТАНСКА премијерка Лиз Трас признала је да њена пореска политика може довести до економске нестабилности.

       Поручила је сународницима:

       „Статус кво не функционише. Предуго смо били спутани ниским економским растом и високим порезима. Морамо брзо да решимо ствари у земљи. Стога ћу се понашати другачије - то укључује тешке одлуке и ризике који краткорочно доводе до нестабилности “.

       Према њеним речима, иницијатива њене владе неће се свидети свим грађанима, али је истакла да има јасан план који сматра исправним и добрим за земљу.

       „Одлучна сам да новим курсом ослободимо наш потенцијал, повећамо снагу своје економије и осигурамо бољу будућност за све“, нагласила је Трас.

       Израелски онлајн лист Detaly оценио је да Велика Британија због политике Трас ризикује да изгуби статус светске економске силе.

       И навео да је најављено велико смањење пореза у Британији већ довело до тога да су инвеститори почели да продају фунту стерлинга и да је њена вредност пала на рекордно низак ниво.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари