The New York Times: САД у Украјини већ индиректно ратују против Русије

РАДИ СЕ О ТИПУ УМЕШАНОСТИ СЛИЧНОМ ВИЂЕНОМ ПРЕТХОДНИХ ГОДИНА У ЈЕМЕНУ

* Водећи дневни лист америчке дубоке власти пише да званични подаци указују на то да је Вашингтон био умешан у убиство руских војних лидера, а такође - да је помогао у нападу на један од ратних бродова

_______________________________________________________________

       АМЕРИЧКО мешање у руско-украјински сукоб надилази помоћ и све више личи на сценарио непријатељстава у Јемену – оценио је The New York Times.

       И указао: „Прешли смо границу у Јемену <…> И оно што смо урадили у Јемену веома је слично овоме што радимо у Украјини“.

       Амерички лист наводи и да се последњих година разлика између интервенције и неинтервенције све више замагљује.

       Делимично и због технолошког напретка, захваљујући којем је постало могуће користити дронове и организовати сајбер нападе. Притом оружане снаге САД не напуштају земљу нити остају на неутралној територији.

       The New York Times упозорава да САД већ индиректно учествују у непријатељствима.

       За пример наводе да је током грађанског рата у Јемену, коалиција предвођена Саудијском Арабијом користила бојеве главе америчке производње и бирала мете под америчким вођством.

       Поводом Украјине, амерички лист истиче да је велика војна подршка Бајденове администрације у супротности са речима америчког лидера о неприхватљивости директног сукоба НАТО-а и Руске Федерације.

       The New York Times пише да званични подаци указују на то да је Вашингтон био умешан у убиство руских војних лидера, а такође - да је помогао у нападу на један од ратних бродова.

       Нацрт америчког буџета за одбрану за наредну годину предвиђа издвајање 450 милиона долара за подршку Украјини у обавештајној и безбедносној делатности.

       То је 150 милиона долара више него што је тражио Бајден.

       Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари