Сарајево: Мали фудбалери из Сплита скандирали „Убиј Србина!“ – одрасли напали родитеље дечака из Београда

СВИХ ДВАДЕСЕТАК НАПАДАЧА БИЛО ПОД ФАНТОМКАМА – ЧЕТВОРИЦА ИПАК ВЕЋ УХАПШЕНА

* Једна жртва избодена ножем. очекују се нова привођења

_____________________________________________________________

       УХАПШЕНА су четири лица због напада на родитеље младих фудбалера из Београда на Илиџи – изјавио је министар унутрашњих послова Кантона Сарајево Адмир Катица.

       Ухапшени су Е.Б (19), А.Т. (27), Х.Д (28) и Е.Х. (23), а сва четворица су са подручја Кантона Сарајево, потврдио је за РТРС портпарол МУП-а Кантона Сарајево Мирза Хаџиабдић.

       - Током дана биће извршена криминалистичка обрада, а припадници полиције настављају да рада на расвјетљавању и документовању свих сегмената овог догађаја - поручио је Хаџиабдић.

       Катица је рекао да је у току потрага за још неколико починилаца, те да је уверен да ће до краја дана и та лица бити лишена слободе.

       Он је додао да МУП и Влада Кантона Сарајево осуђују овај догађај.

       - Предузели смо све из своје надлежности, у току је идентификација починилаца. Током ноћи идентификована су четири починиоца која су извршила кривично дјело насилничког понашања - рекао је Катица.

       У сарајевском насељу Илиџа јуче је нападнута група грађана из Београда која је са децом учествовала на Међународном фудбалском турниру за дечаке "Шампион Јуниуор куп".

       Један од њих је повређен ножем.

       Родитељи деце из Београда изјавили су да су им нападачи приредили пакао и да су им рекли "само смо вас Србе чекали".

       Десет до 15 момака са фантомкама су родитеље испрскали сузавцем након чега су изболи ножем једног момка са Звездаре.

       Нападу хулигана, тврде родитељи, претходио је инцидент за време утакмице у сали хотела, где је група дечака из Сплита, учесника турнира, скандирала "Убиј Србина".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари