Руски удари "Калибрима" и "Искандерима" по целој територији Украјине

УКРАЈИНСКА 115. БРИГАДА ФАКТИЧКИ ВИШЕ НЕ ПОСТОЈИ – КОД СЕВЕРСКА ИМАЛА ПРЕКО 600 ПОГИНУЛИХ

"Искандер-М" у дејству

* Укупан број погинулих са украјинске стране још се не зна. Међутим, само у Николајеву – где је на удару ракета била касарна 123-ће бригаде територијалне одбране – Укри су имали 200 погинулих, а изгубили су и 13 оклопних возила

___________________________________________________________

       БЕЗМАЛО цела територија Украјине била је 16. јула под „војном узбуном“.

       Од Черкаске области на северу до Ивано-Франковске на западу. Од Полтавске у центру дасадашње Украјине до Николајевске на југу.

       Над целом Украјином, која је још под контролом кијевске хунте, летеле су руске крстареће ракете „Калибар“ и оперативно-тактички „Искандери-М“.

       Тачан број ракетних удара још се не зна, али се сигурно радило о десетинама.

       Не знају се ни размере разарања и број жртава на украјинској страни. Једино је у Москви објављено да су Укри у Николајеву ималидо 200 погинулих.

       Још горе је по америчке марионете у Кијеву на донбаском фронту.

       Министарство одбране РФ је објавило:

       „Током последња два дана украјинска 115-та бригада, која је бранила Северск, фактички је престала да војно постоји. Имала је преко 600 погинулих. Њен састав покушавају да попуне мобилисаним житељима Северска, Николаевке и других околних насеља“.

       У Николајеву је на удару била касарна 123-ће бригаде територијалне одбране која је, поред 200 погинулих, изгубила и 13 оклопних возила.

       У јучерашњем руском ракетном нападу на војну фабрику Јужмаш у Дњепропетровску, како се у међувремену сазнало, уништен је погон запроизводњу совјетских тактичких ракета Точка-У.

        Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари