Руске ракете тукле циљеве широм Украјине – експлозије, узбуне, искључења струје...

ЈОШ НИЈЕ ЈАСНО РАДИ ЛИ СЕ О УВЕРТИРИ ЗА НЕКУ ШИРУ И ОЗБИЉНИЈУ ОПЕРАЦИЈУ

Један од удара по Харкову

* Експлозије су одјекивале у Кијеву, Харкову, Дњепропетровску, Одеси, Вињици, Луцку, Николајеву, Ивано-Франковску... Нарочито јаке биле су у Кривом Рогу и Дњепропетровској области

* Команда Оружаних снага Украјине „Југ“ саопштила је да су из црног мора три руска брода испалила до 20 крстарећих ракета „Калибар“    

__________________________________________________________      

       ОРУЖАНЕ снаге Русије целог 14. јануара ракетирале су украјинске војне објекте и командне „тачке“ и са њима повезане енергетске објекте.

       Још нису јасне размере удара. Нити: да ли су увертира за неку ширу и озбиљнију офанзивну операција.

       Војни врх Украјине објавио је да су дириговане ракете лансирали и руски стратешки бомбардери и три брода руске Црноморске ратне флоте.

       Ваздушне узбуне су по два или више пута објављиване широм Украјине.

       Експлозије су одјекивале у Кијеву, Харкову, Дњепропетровску, Одеси, Вињици, Луцку, Николајеву, Ивано-Франковску...

       У Кијеву и Одеси власти су са објавом узбуне намерно искључивале струју. У Харкову је био обустављен метро, а највећи део града је био без струје.

       Нарочито јаке детонације биле су у Кривом Рогу и Синелњиковском округу Дњепропетровске области, али је цела област остала без струје.     

       Команда Оружаних снага Украјине „Југ“ саопштила је да су из црног мора три руска брода испалила до 20 крстарећих ракета „Калибар“.      

       У Кијеву је у исто време објављено да су руски стратешки авиони (из ваздушног простора РФ) лансирали ракете према циљрвима у Украјини. Чак: да су према Днепропетровску полетеле у 13.45, а да су „удариле по циљевима“ у 15.10. А да је „сатница“ за Криви Рог била: 13.50, односно - 15.13.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари